UK 租樓買樓攻略 (2)

1001 回覆
69 Like 4 Dislike
唔該曬
哇屌 差啲中伏 見佢價錢ok樣都ok
3個地方都係below average 既係治安, 而 poplar 係3個地方最差.

我建議你一個人的話, 租east acton 好過.
巴打竟然想住 poplar
睇lee station, Eltham station, charlton station , Romford station.
大力感謝
近canary wharf 一定係住 ISLE OF DOG
island gardens 好撚正, 靜中帶旺又唔貴 (當然無poplar 果D 咁平)
行條food tunnel 去 greenwich 大把野食
Canning town唔諗?
想問舊屋有咩問題要整係會特別貴?諗緊買唔買舊少少嘅屋再裝修 驚有啲structural/ Building service野好難搞
巴打holding fee 同upfront 係香港銀行直接匯過去定開咗英國戶口先?
我用HSBC uk
漏水, 滲水既野會貴. 因為要搵源頭係好麻煩既事黎. 呢d 係做structural survey 個陣, 應該會flag out 出黎.

structural 上既野會貴. 比如d 牆有問題, 地基有問題. 呢d 係做structural survey 個陣, 應該會flag out 出黎.

其實好多時貴既野, 主要原因係因為你要拆晒d 野, 要堀番d 野出黎整, 所以貴. 如果你已經做開裝修間屋, 係諗住要換地板既. 咁你已經起晒d 地板出黎既話, 咁其實整好多野都唔算貴. 比如係呢d 時候換地下水管呀, 換gas 喉呀, 拉電線呀個d.
bournville ,selly oak 同sutton coldfield 比,係咪差不多?
齋講治安的話
sutton coldfield > Selly Oak > Bournville

sutton coldfield 遠離市中心, 實會好d 個治安. Selly Oak 就方便, 北邊Selly Oak 治安良好. Bournville 其實同南邊既selly oak 差唔多, 唔會叫好差, 正常水平
照睇下可以full refund. 你其實可以問booking.com support
請問海外買家buy to let 係咪唔計首置架?唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞