綠置居 2022 (1) 88萬買油塘

952 回覆
8 Like 6 Dislike
冇 你當日報居屋冇留個pdf做底既話
要到時問
等通知

他續說:「我們會在申請期開始前以書面通知有效的申請者其『居屋2022』的申請已獲轉至『綠置居2022』及其『綠置居2022』申請編號(如於網上遞交申請,有關通知將通過電子郵件發送至申請者)。如申請者再次遞交『綠置居2022』申請,會被視作重複申請。如有重複申請,不論任何原因,所有申請一律作廢。」
會有通知
我睇番當時申請係咁寫:

申請編號「居屋2022」&「房協資助出售單位」(綠表)

咁係咪即係有參加到
係未都咁寫你而家check唔返之後等房署通知

好啦,唯有等下
我綠家...表示油塘只求位置好
油塘D尺數高過其他
係咪有露台定係牆厚?
係,就算2房得粉嶺普通,但只有72個,應該都會有住開北區或者睇好北部都會區發展而去買

所以普通家庭隊排得前絕對買到1房,但地區就未必啱心水
問返屋邨辦事處
我想要青衣,抽唔到反而今次3個地點都唔鍾意,但居屋又抽唔到
應該可以同個人資料條例查詢返?
有無消息幾時有?
好似無左細開放式?消息話會同隔離屋打通佢
抽唔中居屋
唔好同我爭上水 綠長希望買到
他續說:「我們會在申請期開始前以書面通知有效的申請者其『居屋2022』的申請已獲轉至『綠置居2022』及其『綠置居2022』申請編號(如於網上遞交申請,有關通知將通過電子郵件發送至申請者)。如申請者再次遞交『綠置居2022』申請,會被視作重複申請。如有重複申請,不論任何原因,所有申請一律作廢。」
你單人隊排好後?

我都覺得今次3個地點唔啱我,反而青衣幾好
未,等公佈
不過房協要睇埋發展商,之前外牆漏水新聞太恐怖
https://gia.info.gov.hk/general/202201/06/P2022010600686_384951_1_1641472620138.pdf

我係睇政府1月公佈資料,之後有咩更外就冇留意
可能命中註定你要抽到房協啟德
禁售期太長,咪搞
冇細開放仲好 上次都賣唔哂仲搞呢啲咁細間
有埋基本裝修慳番筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞