[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike
請問如果係東華讀左一年 因為學費太費想去報護校 大家點睇

護校HD 東華Degree喎
雖然我覺得東華比Nursing school 廢

所以想問下意見

護校好過東華好多啦

因為中學冇science科 依家岩岩完左year 1 唔知報唔報護校好 東華學費真係太貴

所以想問下意見

護校好過東華好多啦

Poly la

入得東大嘅就擺明唔夠分入poly

所以想問下意見

護校好過東華好多啦

因為中學冇science科 依家岩岩完左year 1 唔知報唔報護校好 東華學費真係太貴

借grantload
護士人工咁高 好快還清
想quit u入。
Dse 5445*5*5*。Poly business科yr2,CGPA3.5。冇bio,jupas 醫療科全收皮

文青型,零暗瘡,174。

Ielts 7.0

點解想quit
選修係咩?

兩史。成日比女朋友笑出黎冇野撈。佢讀放射。

一直想轉番三大或者專業科。

無理科唔報得
你讀cu/hku/poly la
入硬

內部trans都唔受我冇理科底。

早知中學唔drop生物。

咁就一世,橙 唯一出路,報so work啦,冇理科真係無論你HD/ASSO 都唔會受

所以想問下意見

護校好過東華好多啦

借grantload
護士人工咁高 好快還清

東華唔係變左SSSPD嫁咩,仲要十幾皮1年?
想quit u入。
Dse 5445*5*5*。Poly business科yr2,CGPA3.5。冇bio,jupas 醫療科全收皮

Ielts 7.0

點解想quit
選修係咩?

無理科唔報得
你讀cu/hku/poly la
入硬

內部trans都唔受我冇理科底。

早知中學唔drop生物。

咁就一世,橙 唯一出路,報so work啦,冇理科真係無論你HD/ASSO 都唔會受

poly/hku nursing唔一定要bio
東華雖然廢 但都係個degree

就算學校廢 你係有料既都可以做到最top既學生

讀nursing 係邊度讀一樣要拎個心出黎讀
[quote]請問如果係東華讀左一年 因為學費太費想去報護校 大家點睇

所以想問下意見

護校好過東華好多啦

因為中學冇science科 依家岩岩完左year 1 唔知報唔報護校好 東華學費真係太貴[好像/quote]
借grantload
護士人工咁高 好快還清

十幾皮,好貴

所以想問下意見

護校好過東華好多啦

因為中學冇science科 依家岩岩完左year 1 唔知報唔報護校好 東華學費真係太貴[好像/quote]
借grantload
護士人工咁高 好快還清

十幾皮,好貴

因為唔係所有都係SSSPD
護士學校唔係得EN讀架咩?RN都有得讀

做得RN又點會唔係Degree?
想quit u入。

Ielts 7.0

點解想quit
選修係咩?

讀放射 唔係呢兩年grad都未必有工開啦
護士學校唔係得EN讀架咩?RN都有得讀

做得RN又點會唔係Degree?

個課程唔同 護士學校個RN 牌係HD 大學既就係degree 課程
咁nursing council approval 咪得
如果中文冇3可唔可以用asso cgpa報
asso唔係醫療科
努力推Post食花生
如果中文冇3可唔可以用asso cgpa報
asso唔係醫療科

唔得 註冊最低要求
黎緊讀nursing master,會唔會覺得我地唔夠practical

醒唔醒睇人架咋
黎緊讀nursing master,會唔會覺得我地唔夠practical

醒唔醒睇人架咋

我屬於薯果類
有無得救

所以想問下意見

護校好過東華好多啦

咁比梗係揀Nursing school啦
雖然係hd但係讀完之後你可以補返part-time degree(HKU有開),見唔少人都係咁
Nursing school名同質素都好好多

所以想問下意見

護校好過東華好多啦

咁比梗係揀Nursing school啦
雖然係hd但係讀完之後你可以補返part-time degree(HKU有開),見唔少人都係咁
Nursing school名同質素都好好多

Gpa唔高都讀唔到
原本都想讀Nursing
15年放題失手唔夠分入大學, 想報護校, 點知12月生日 得17歲
之後考多年 入左OU
我朋友黎緊會坐nursing board
大家真係唔好講夢想,白衣天使呢d 噁心說話

前面病巴打講過
如果max pay 得35k
俾得都唔做啦
現實d啦
做護士都係打份工ga ja
15年放題失手唔夠分入大學, 想報護校, 點知12月生日 得17歲
之後考多年 入左OU

公大護士都好呀 好過為個學位煩
我朋友黎緊會坐nursing board
大家真係唔好講夢想,白衣天使呢d 噁心說話

前面病巴打講過
如果max pay 得35k
俾得都唔做啦
現實d啦
做護士都係打份工ga ja

坐board?
之後考多年 入左OU

幾分入ou ?

21分
我改名你認唔到咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞