[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike
我想問養和用email交form洗唔洗attach埋學歷證明個d? 定係就咁send將form去?咁佢唔洗check我d證明咩?

Send form就得
你in個日先會對你既證明
所以個日記得帶齊所有正副本
有無人知往年Ou gen nursing interview 問咩

大約9-10人一組 先英文小組討論 然後中文個人問答題 每人輪流答一題 唔知有冇變到
英文小組討論其實大家唔洗搶黎答 反而用心聽下人講咩仲實際 因為9個人一齊討論大家d point一定差唔多 所以就算比人講左你個point 你可以講下你對人地提出既point有咩睇法 或者歸納人地講既野先再略加補充 考官除左想睇你論點之餘 其實佢仲會留意你有冇聽人講野 記住係小組討論 唔係個人演講 所以真係唔洗咁執著個point 你要識得同人去交流 而中文個人問答就用真誠去答 千奇唔好講到好誇張 當年我同組有個講到喊流哂眼淚鼻涕真係痴線 反而簡簡單單直接答你真既答案唔好講埋d又老土又誇張又假既答案 利申:當年成組最後得我一個有offer

我想問下你DSE 個分係點?

18以下 冇讀bio 另一科sci科仲要1埋 不過我係non jupas入 但最後冇揀ou 入左三大

有無人知往年Ou gen nursing interview 問咩

大約9-10人一組 先英文小組討論 然後中文個人問答題 每人輪流答一題 唔知有冇變到
英文小組討論其實大家唔洗搶黎答 反而用心聽下人講咩仲實際 因為9個人一齊討論大家d point一定差唔多 所以就算比人講左你個point 你可以講下你對人地提出既point有咩睇法 或者歸納人地講既野先再略加補充 考官除左想睇你論點之餘 其實佢仲會留意你有冇聽人講野 記住係小組討論 唔係個人演講 所以真係唔洗咁執著個point 你要識得同人去交流 而中文個人問答就用真誠去答 千奇唔好講到好誇張 當年我同組有個講到喊流哂眼淚鼻涕真係痴線 反而簡簡單單直接答你真既答案唔好講埋d又老土又誇張又假既答案 利申:當年成組最後得我一個有offer

18以下 冇讀bio 另一科sci科仲要1埋 不過我係non jupas入 但最後冇揀ou 入左三大

可能係符碌入 加油呀你都得
想問下大家有無人收到CUHKMC嘅email 要去做aptitude test?

係咪written test同 interview嗰個?

唔係
我written同 interview已經做咗
aptitude test應該叫第二輪

巴打你幾號去咗written test 同interview

早左成個鐘到法國醫院
早左成個鐘到法國醫院

Ching加油 希望大家做到同學
早左成個鐘到法國醫院

Ching加油 希望大家做到同學

Ching係現場?
12年ha nursing school畢業 隨便問
15年ha nursing school畢業 隨便問
女妝女
15年ha nursing school畢業 隨便問

邊間

我係絲 我覺得內容固然重要 其次佢可能想睇你思維 諗法 講野有冇邏輯 真係千奇唔好係到背埋哂d老土又假既答案 d考官年年in咁多人 講d答案你都impress到佢 與其問佢想evaluate你d咩 不如諗下除左成績 你有咩impress到佢 點解佢要收你唔收其他人

我係絲 我覺得內容固然重要 其次佢可能想睇你思維 諗法 講野有冇邏輯 真係千奇唔好係到背埋哂d老土又假既答案 d考官年年in咁多人 講d答案你都impress到佢 與其問佢想evaluate你d咩 不如諗下除左成績 你有咩impress到佢 點解佢要收你唔收其他人

有冇巴絲可以答到我仁安定法國好d interview撞咗,淨係可以揀一個。唔知揀邊個好

推 thanks so much
有冇巴/絲 聽日9點 in法國
相認下
有冇巴絲今日1415 in 法國 ?
相認下

我9點15分
相認下

我9點15分

只差一點點
in完法國個啲,有冇人有second in?
in完法國個啲,有冇人有second in?

Second in 即係筆試同group完咗之後既individual?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞