[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike
有冇讀QE嘅巴絲可以同我講出nt5/6notes條友係咪變態
15個diagnosis

有貼士既

而家三間ha nursing school啲筆記統一哂
連啲試卷都係 所以係冇tips
護校真心chur 真係好有心先揀啦 每年都好多人走
不過捱得過嘅都好厲害
我想問下八月先十八歲可唔可以報架?

好似開學前夠就得嫁啦

好似開學前夠就得嫁啦

張報名form好似有講
讀過其他HD 都係醫療行業
做緊野 但數學得1
讀唔讀得
讀過其他HD 都係醫療行業
做緊野 但數學得1
讀唔讀得

請追post 唔得

好似開學前夠就得嫁啦

張報名form好似有講

報名form有呀 但係報名個陣定開學個陣夠18先得?
唔該哂 我幫細妹問架
有冇人知degree holder+有多個related medical qualifications有冇機會入到ha en
D interviewer會唔會覺得你有心玩野/為$$$轉行而篩走你?

唔會 好多心都係咁
讀緊私院護校
讀左三個月準備出ward了
大家加油
讀緊私院護校
大家加油

暫時感覺如何?
讀緊私院護校
大家加油

暫時感覺如何?

三個月讀5科 每個星期都有exam
完左考試就每個星期都有presentation
返0830-0430
同ha差唔多 遲一分鐘當absent 有坐位表
出ward出五個月
真係chur 真係辛苦
無心做/為人工既真係諗清楚
讀緊私院護校
大家加油

暫時感覺如何?

返0830-0430
出ward出五個月
真係chur 真係辛苦

俾個機會你班讀書唔成嘅人仲想點
讀緊私院護校
大家加油

暫時感覺如何?

返0830-0430
出ward出五個月
真係chur 真係辛苦

你唔係鯨魚大學咩
讀緊私院護校
大家加油

暫時感覺如何?

返0830-0430
出ward出五個月
真係chur 真係辛苦

你唔係鯨魚大學咩

一打膠唔洗找 我都想入但入唔到
讀緊私院護校
大家加油

暫時感覺如何?

返0830-0430
出ward出五個月
真係chur 真係辛苦

你唔係鯨魚大學咩

派乜膠姐你
咁你咪係個post講利申鯨大仔啦
留名
護校好睇interview,成績反而係其次。
舊年好多U grad GPA又高既走去報都fail (當然亦可能係護校歧視U grad)

利申:我係其中一個
護校好睇interview,成績反而係其次。
舊年好多U grad GPA又高既走去報都fail (當然亦可能係護校歧視U grad)

利申:我係其中一個

冇學位既人表示好羨慕有八大讀
唔想讀外國野雞
如果ha nursing想轉u gpa要3.2?然後報non ju?
如果ha nursing想轉u gpa要3.2?然後報non ju?

諗下好啦,你year1個cgpa人地開學你都未有 過3.2轉U既意思係你year2個cgpa夠3.2,你完year3既時候人地會俾offer你grad左HA去讀姐
讀緊私院護校
大家加油

暫時感覺如何?

返0830-0430
出ward出五個月
真係chur 真係辛苦

你唔係鯨魚大學咩

派乜膠姐你
咁你咪係個post講利申鯨大仔啦

有幾多新會然未睇過遍潮文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞