[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike
想問而家ha en 有無人收到interview?
thank you
有冇人去左仁安嘅interview?

去左

可唔可以講下interview 講左咩? 同形式係點

一個醫生一個護士in我
一開始用英文問 講講下突然轉中文

請問佢問左啲咩 使唔使自我介紹
我睇鄉土 幾年前嘅仁安interview有一班人得30秒自我介紹

個屆有7000個報名
interview左1000個,收得80人
有無人in中大資助嘅浸會醫院en?

feel到衰左
in個陣係咁俾考官質點解要揸著個degree轉行

其實呢個真心唔識答

feel到衰左

Diu 我連in既機會都無

feel到衰左

用英文質你?

Self intro先英文姐
之後全中文
個感覺有d似見fib咁

我都in左 感覺考官幾nice
有冇人已經IN左OU HD? 情況如何
其實有無可能毅進入醫院做pca再讀到ha nursing

絕對有 但條路會遠左好多 加油吧少年

feel到衰左

其實呢個真心唔識答

因為佢地覺得你地初心唔係咁
事實你地都真係唔係 所以咪諗唔到靚理由
有無人有報養和en同埋收到interview啦?
巴打絲打知唔知ha rn有冇電話
google search唔到
想打去問會唔會miss左我個application
receive application email同回郵都冇

feel到衰左

其實呢個真心唔識答

都幾無奈 先入為主有學位既人過黎讀nursing=全部為錢
講咩都覺得你假
巴打絲打知唔知ha rn有冇電話
google search唔到
想打去問會唔會miss左我個application
receive application email同回郵都冇

feel到衰左

其實呢個真心唔識答

講咩都覺得你假

先入為主係有 因為存在合理懷疑
有時你都要企人角度諗諗

無奈會有 但重點你有無原因解釋轉變既原因。

你撫心自問,當初人工你咁高點解唔簡?而家人工高左又再簡返?

feel到衰左

其實呢個真心唔識答

講咩都覺得你假

先入為主係有 因為存在合理懷疑
有時你都要企人角度諗諗

無奈會有 但重點你有無原因解釋轉變既原因。

你撫心自問,當初人工你咁高點解唔簡?而家人工高左又再簡返?

人工無咁高*

你解釋得到,佢自然會消除懷疑,仲會好impressed 添
話說ha rn hd有無咩生活津貼同宿舍住
話說ha rn hd有無咩生活津貼同宿舍住

放榜前有prep過唔利好情況,有search埋ha rn hd既野作出路

你問既野,google都有
睇你報邊間而已,只有qe tmh有
其實冇考過dse
但讀緊science hd
諗住grad左用hd成績報
係咪連en都唔會有得讀
如何有HD學歷但當年dse maths 1左有無得報私院en
如何有HD學歷但當年dse maths 1左有無得報私院en

如果

如果

From nursing council
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞