[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike

仲洗諗 緊係OU
有Degree唔讀去讀HD

總有人諗住做一世RN唔升
想/要早d做嘢搵錢
咁冇degree又冇咩大不了

咁一定係nursing master la 仲乜仲要晒時間讀個degree

同你講呀 有老細睇得你起 唔洗master 都升到APN
利申 識人渣住prcc就升APN

仲洗諗 緊係OU
有Degree唔讀去讀HD

想/要早d做嘢搵錢

咁一定係nursing master la 仲乜仲要晒時間讀個degree

淨係排prcc都唔知要等到幾時
想係到請問各位,有冇人法國interview唔係星期二,25號?

你係26號?
我好早已經寄左信 我個fd遲過我寄但佢25號in 我乜都收唔到

我17號寄 乜都收唔到 好唔開心

又唔洗咁sad住。我都係尋日先收到。可能今日郵寄唔開工,所以先收唔到姐

上年有收到法國醫院 但個陣衰on9掛住返工冇睇到信箱而miss左
今年20號至寄 聽係個到讀緊嘅friend講interview 25-26號
到依家乜都冇收到
我想問下HA rn interview 係individual 定 group架

巴打你咩成積呀

19分 算唔算高 都未有得in

我上年19分,冇in過直入
唔使咁緊張嘅

巴打你咩成積
原來唔一定in?

嚇死我啦 我應該重有機嘅

我18分in咗東華sssdp
不過冇ou interview通知

多謝分享 你英文有無4?

英文係4啊
想係到請問各位,有冇人法國interview唔係星期二,25號?

你係26號?
我好早已經寄左信 我個fd遲過我寄但佢25號in 我乜都收唔到

我17號寄 乜都收唔到 好唔開心

又唔洗咁sad住。我都係尋日先收到。可能今日郵寄唔開工,所以先收唔到姐

上年有收到法國醫院 但個陣衰on9掛住返工冇睇到信箱而miss左
今年20號至寄 聽係個到讀緊嘅friend講interview 25-26號
到依家乜都冇收到

我都係
我想問下HA rn interview 係individual 定 group架

Group
^_^
麻煩各位

小妹dse
中2英2數4通2世史4
讀文科
紅十字
對做護士極有興趣,想問大唔大機會有得interview登記護士??
岩岩收到法國interview 同ou撞左🤢點算好 打去改😭
麻煩各位

小妹dse
中2英2數4通2世史4
讀文科
紅十字
對做護士極有興趣,想問大唔大機會有得interview登記護士??

理論上有機會 但實際上應該機會不大
因為你分唔高加上無理科
不過報下試下無妨 你自問自己樣貌不錯嘅話 可以試下私院en
想問下大家有無人收到CUHKMC嘅email 要去做aptitude test?
想問下大家有無人收到CUHKMC嘅email 要去做aptitude test?

連in嘅email都收唔到
如果去間有宗教背景既醫院到in 佢問我有無信教 我話無
收我既機會會唔會細左?
麻煩各位

小妹dse
中2英2數4通2世史4
讀文科
紅十字

理論上有機會 但實際上應該機會不大
因為你分唔高加上無理科
不過報下試下無妨 你自問自己樣貌不錯嘅話 可以試下私院en

已經報晒5間護士學校,但都未有回覆
讀完商科degree再讀得唔得架
岩岩收到法國interview 同ou撞左🤢點算好 打去改😭

一打去,法國:無得改期 咁就無左$200

想/要早d做嘢搵錢

Qe icu都有幾個apn係護校出啦 睇人際關系姐

一打去,法國:無得改期 咁就無左$200

ou都冇得改?
唉,我法國同仁安都撞咗,又係冇得改。咁應該去邊間會好d?法國好似收好少男仔,仁安會唔會穩陣d?
唉,我法國同仁安都撞咗,又係冇得改。咁應該去邊間會好d?法國好似收好少男仔,仁安會唔會穩陣d?

度度都一樣架 收勁少男仔

仁安都收好少 不過佢日日都有interview 可以試下可唔可以改期

仁安都收好少 不過佢日日都有interview 可以試下可唔可以改期

仁安講到明唔調得

連in嘅email都收唔到

aptitude test講到明in完即日做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞