[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike
收到ha rn interview email了
有冇人去左仁安嘅interview?

去左

可唔可以講下interview 講左咩? 同形式係點

一個醫生一個護士in我
一開始用英文問 講講下突然轉中文

請問佢問左啲咩 使唔使自我介紹
我睇鄉土 幾年前嘅仁安interview有一班人得30秒自我介紹

收到啦
我都收到,好緊張😖😖😖

收到啦

想問巴打你係幾時交form?
星期五寄左張支票比浸會 到依家都未有email話收到

星期六日郵局唔開

星期六有寄信嫁

O really?

收到啦

Is this RN interview?

收到啦

想問巴打你係幾時交form?

12號 一出成績就交

收到啦

Is this RN interview?

係啊 RN

其實呢
HA係中文discussion

其實呢

Sor 我見往年都有英文
rn interview 可唔可以改期?

改下年啦
佢兩日要in晒千幾個apply既人
你覺得佢會為左你而改時間?
In幾耐左右?

其實呢

1-2分鐘自我介紹 然後加十分鐘中文討論
中文討論既題目多數會同護士/醫療/時事有關
舊年有working holiday 保育與城市發展
Self intro準備得好少少 討論有文有路
態度認真d誠懇d 專心聽人講野
多數都得既 好似係

收到啦

我都收到

改下年啦
佢兩日要in晒千幾個apply既人
你覺得佢會為左你而改時間?

wtf
人已經不在香港

收到啦

我都收到

連receive application email都冇

其實呢

多數都得既 好似係

其實呢

多數都得既 好似係

洗唔洗回覆interview letter

好似唔去就要
收到interview既你地公開試咩成績?
中英全部lv 3?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞