[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike
ha rn acknowledged緊張

下 你地收到interview啦?

同問 有人收到?

好似全英文, 少量中文, 有冇人打算出黎練

睇多d新聞,諗下作為護士呢個角色可以點去改變或者改善現況,做好護理咁,比人睇到你有用腦諗就得啦

我係巴 我諗我要做到100%先得 讀完U個degree幫助唔到工作, 上年in過en入唔到, 今年打算盡奶力

巴打讀完u en都唔收

當年in養和 知自己準備未足夠既, 所以今年再試

睇多d新聞,諗下作為護士呢個角色可以點去改變或者改善現況,做好護理咁,比人睇到你有用腦諗就得啦

我係巴 我諗我要做到100%先得 讀完U個degree幫助唔到工作, 上年in過en入唔到, 今年打算盡奶力

巴打讀完u en都唔收

巴打幾歲?

巴打讀完u en都唔收

巴打幾歲?

25就26

巴打讀完u en都唔收

巴打幾歲?

25就26

巴打好大決心呀
我今年都23
好驚再考唔到就老啦
其實唔好諗咁多 一日未夠30歲都仲有機會

好過你依家日日行屍走肉 唔知做乜咁

不如放手一博
收到養和面試,但我個日要實習,唔請得假,打算同養和講調時間

可以講你dse幾分嗎

想問有無收到confirmation email??定直接收interview email??
冇計 我2014畢業都22/23,本身想上年24歲仔試下入養和 奈何準備不足 心態又未夠 今年再試 希望做到17/18 academic yr同學仔

巴打讀完u en都唔收

巴打幾歲?

25就26

巴打好大決心呀
我今年都23
好驚再考唔到就老啦

You are not alone

巴打讀完u en都唔收

巴打幾歲?

25就26

巴打好大決心呀
我今年都23
好驚再考唔到就老啦

一齊加油

巴打讀完u en都唔收

巴打幾歲?

25就26

巴打好大決心呀
我今年都23
好驚再考唔到就老啦

一齊加油

巴打點解都想做護士既
冇計 我2014畢業都22/23,本身想上年24歲仔試下入養和 奈何準備不足 心態又未夠 今年再試 希望做到17/18 academic yr同學仔

做緊養和都未收到話in
親生仔

做緊養和都未收到話in
親生仔

我見香討有人尋日in左

做緊養和都未收到話in
親生仔

我見香討有人尋日in左

本來20號in,我話去唔到,想改時間,佢叫我等通知安排。
係咪無希望啦?
樓上大學畢業果啲
都要排隊入護士學校

讀完出黎27 28歲
讀完Degree 去報 HD

唯一理由就係想係護校
食18 19歲既後生女

巴打出來做過野未
知唔知咩叫搵食艱難

好心想增值就報master喇
狗衝護校明顯目的係後生女

On9 人人都有錢架?
係咪你資助我讀master
你真膠定假膠
補多句 係咪學費連生活費你預支30萬比我先呀 on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞