[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike
想問下application fee
係唔係就咁轉帳印通知事就可以?
佢講要bank-in slip唔知係咩
學歷證明應該dse成績就可以?
求解答
想問下如果讀緊asso轉要學歷證明 係咪要申請返張transcript
話說, 文科人讀EN, 讀唔讀得黎

天下無難事
話說, 文科人讀EN, 讀唔讀得黎

天下無難事

bio野, EN係咪冇RN咁深入?

廢話
私院nursing school廢青路過
好羨慕喺ha讀nursing嘅各位
喺公立出ward真心堅揪過喺私院出ward好多
唔係成日都有procedure做 (連dressing都唔係日日有)
成日都要同同學仔爭
practice嘅機會比較少
明明仲有大半年就畢業
但好多野都未做到熟手
唯有喺屋企自己多多努力..

btw好似好多巴絲打既ac名都係nursing related

咪又係deadline fighter
第一個學期可以玩下先
唔係成日都有procedure做 (連dressing都唔係日日有)
成日都要同同學仔爭
明明仲有大半年就畢業
但好多野都未做到熟手

btw好似好多巴絲打既ac名都係nursing related

公院要做個d 野多到驚
試過一更30個dressing
又dm腳dressing stump wound
一更5條foley
1x條ryles等餵
忙到傻左 又比人吹
想問一問 RN張form 大家會準備s4-s6成績表 +畢業證書 + DSE d副本?
岩岩收到仁安en interview
但佢乜都無講 淨係叫我帶文件同文具
上網睇前幾年會有埋attachment 同你講會有咩環節 個人定小組
今年乜都無
得翻3日時間準備

好忐忑
成日都要同同學仔爭
明明仲有大半年就畢業
但好多野都未做到熟手

私院咩都唔比做
好垃圾
留名
Quit咗u後空白咗一年,會唔會有影響
Quit咗u後空白咗一年,會唔會有影響

有機會問你 你解釋到咩得
不過讀HA既 壓力會好大

第一個學期可以玩下先

Sem2真係仆哂街
推一推
成日都要同同學仔爭
明明仲有大半年就畢業
但好多野都未做到熟手

私院咩都唔比做
好垃圾

易唔易肥

第一個學期可以玩下先

Sem2真係仆哂街

啲project會唔會堆埋一齊比,然後又一齊交?
skill test多唔多練習既機會?
點解ha讀3年做rn
ou讀5年

一個係HD
一個係 bachelor
點解ha讀3年做rn
ou讀5年

一個係HD
一個係 bachelor

但大家出到嚟好似一樣人工

係一樣人工呀 但如果你想讀埋master ha hd就首先要再讀兩年既課程拎degree. 先可以再讀master
如果唔想讀上去既 ha hd已經夠做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞