[薪火相傳]醫管局護士學校招生+問答

1001 回覆
76 Like 18 Dislike
我呢到興早返遲放
Year3基本上得返placement,year1,2就係主讀書,你sem1已經會出ward,但真係做到幾多野睇返ward入面d人俾唔俾你做 一個sem讀6科以上,我呢間就話year1 sem2係死亡之sem,讀8科,如果你想考得好,一科pathophysiology+pharma都夠屌打你既生活時間,時間管理做得唔好真係會好大壓力年年d人都係講呢d架啦
其他野答到就答
地獄嚟
唔好入
唔係早兩年先接埋收皮咩
又開過?
女護士好黑暗不了
可唔可以用hd成績入?本身中身無修Chem /bio/phy
可唔可以用hd成績入?本身[i]中身無修Chem /bio/phy

中學
可唔可以用hd成績入?本身[i]中身無修Chem /bio/phy

中學

代樓主答

睇眼緣

佢份form會叫你填一科中學讀過既理科,如果冇佢未必處理,唔知如果你HD讀science計唔計
有濕疹可唔可以做護士
有濕疹可唔可以做護士

點解唔得? 有傳染性嗎?
要有理科先收?

Bio最好 冇都難
我呢到興早返遲放
Year3基本上得返placement,year1,2就係主讀書,你sem1已經會出ward,但真係做到幾多野睇返ward入面d人俾唔俾你做 一個sem讀6科以上,我呢間就話year1 sem2係死亡之sem,讀8科,如果你想考得好,一科pathophysiology+pharma都夠屌打你既生活時間,時間管理做得唔好真係會好大壓力年年d人都係講呢d架啦
其他野答到就答

Hi同學仔
地獄嚟
唔好入

入左黎先知
唔係早兩年先接埋收皮咩
又開過?

零九開班到而家喎
女護士好黑暗不了

中學

代樓主答

睇眼緣

岩呀 試左先知有冇機

中學

代樓主答

睇眼緣

佢份form會叫你填一科中學讀過既理科,如果冇佢未必處理,唔知如果你HD讀science計唔計

HD係讀 science。。同藥有關

中學

代樓主答

睇眼緣

ive配藥?

中學

代樓主答

睇眼緣

space medical?
DSE中英文3 可唔可以用IGCSE C或以上Replace?

如果全IGCSE (Chi,Eng,Maths,Chem,Bio,Account)得唔得?
無緣投身醫療既人路過

想講句加油
護校既graduate係堅抽好多
希望香港多d你地呢類有心既人
東大果d柒頭真係行撚開

花姐姐?
如果讀完degree再番轉頭讀醫管局護校會唔會易入啲?

唔會有咩幫助

你都傻既 讀完Degree去U報Master of nursing咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞