購買代替領養嘅朋友要忍忍手住 呢排冇得買貓住喇

952 回覆
553 Like 92 Dislike
大把人領養完貼埋正常義工tg係連登咪一樣冇人搵
有d貓場撚樣搵食帶風向,d無腦既就跟風批鬥
本來順利去到去寵物店就100%
果啲乜乜沙津同乜乜三角龍咪當中既表表者,個個po都衝出黎
仲未計果個連套證係乜都答唔到既打手
寵物店蝕撚死
本身賣比依家班傻仔成皮
依家見財化水
賣得出就係,賣唔出唔通真係養過世咩
本來順利去到去寵物店就100%
寵物店蝕撚死
本身賣比依到班傻仔成皮
依家見財化水
連登仔反左翼政府架
好慘希望佢地都會有好心人收養啦
寵物店大把伏,買到病貓唔幫你醫仲換過隻比你成日都有
為左反領養要美化寵物店做烏托邦
// 只能選擇有執照的飼養者或動物收容所購買或領養 //
搵食艱難
果條傻閪打手唔見埋,本身見佢冇乜用仲想幫佢宣傳下銀火石
無人買 咁第一隻比人領養嘅貓狗點黎 咁領養嘅唔係幫買嘅人執手尾 有人幫你執手尾唔係更鼓勵人買完棄養無後果
岩呀貓義工,但我岩岩兒買左隻
所以我先一早問佢係咪德國,俾埋例子佢講
無問題,你鍾意揀個中國製嘅鬼妹

英國短毛(made in China)
係屌呀,屌完我都係要買,叫人領養仲咁撚串?
你唔知你睇唔到嘛
係呀你唔係跟風,你親身經歷比變態義工撚左十幾次我明
英國短毛 唔係品種名稱咩? 好似“香港腳”咁
用人地政府合法購買途徑同你啲走私貨比?
上連登睇完啲打手報告當自己經歷左
啲極端領養主義支持者:我唔知 睇唔到

Btw我一直都想問
假設全個歐洲都禁示購買
只能領養
無商業動機下無人䌓殖
(你而家有無盡既雞鴨豬牛食共係因為市場有需求
前人不停研究點䌓殖養育家畜)
最後會唔會得返極少名種貓狗bb出世甚至最後無辦法合法取得
笑死,聽日睇果隻15k姐,幾抵,開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞