購買代替領養嘅朋友要忍忍手住 呢排冇得買貓住喇

952 回覆
553 Like 92 Dislike
啲傻豬唔知啲貓狗點嚟,而家佢哋知,但佢哋照買,你真係只可話佢哋傻
做咩姐,養動物你以為冲杯面,三分鐘解決到?
有錢你方買唔到
一嚟就提老母再人身攻擊 對住呢啲人唔使講道理
樓上話冇證據證明間間都係咁都會照買
你都有份支持買賣喎你話好似外國咁有發牌規管就得
美國 日本 韓國 棄養直頭只需要罰錢,你拎黎打飛機既法國本身都係非刑事而家先修例
按你邏輯所以香港買賣都係冇問題
留名睇搬龍門
其實d貓義工憑咩judge人合唔合適領養
自己住埋d垃圾地方都養幾廿隻貓
條柒頭根本想船上面d貓狗仆街去證明自己係啱
等香港真係跟到人地外國啲標準你再衝出黎ok?
同埋我有少少懷疑你係咪文盲
你之前連我講緊乜你都未知就衝出黎
尋晚樓上有位巴打你都係咁
介唔介意下次了解下人地講緊乜你先學人講邏輯
跟左囉咪美國 日本 韓國都係罰錢,香港要坐監
你拎黎打飛機既法國,本身都係唔使坐
龍門諗到點搬未
你咪話學外國咁規管就得,原句搬都仲要賴皮
認自己支持買賣動物好羞恥咩
算啦,唔知點同你溝通
你喜啦
輪西到你咩 爭爆啦 個個一聽到名種貓癲l曬
放生佢地捉老鼠啦
走私平靚正快 正當要隔離4個月
仲要排隊到2024 等西咩
賴皮到原句搬都話溝通唔到
定諗唔到個龍門點搬
點止5倍 金魚街閒閒地一隻貓都要25000 up
人地冇寵物店 但係有狗舍 貓舍 後者好好多
姐係狗舍貓舍囉 識唔識架
點會掉出街 同埋一定會賣曬架wor
平時見到啲幾鍾意嘅貓仔諗住下次返黎J下
點知下次已經比人買左
呢個真
話你200、300呎唔夠裝一隻貓
但自己可能400、500呎裝10、20隻貓
社會要文明同進步,寵物行業監管都好落後,希望香港與時並進
有乜龍門好搬,原句搬你又唔搬哂,抄一兩句就當係我既意思
問你香港做承諾書未你又話冇用,然後又屈我支持係香港買賣寵物,真係乜鳩都你講哂
算啦你喜,同個on9既拗左兩日我都覺得好無謂
笑撚死原來一個承諾書你就會轉呔?
美心 日本 韓國 冇承諾書又唔算外國
冇用係客觀事實黎喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞