購買代替領養嘅朋友要忍忍手住 呢排冇得買貓住喇

952 回覆
553 Like 92 Dislike
Sorry 你打錯稻草人 我唔係義工嚟
而家有制度,有法律,有監管
不過你嫌唔夠重姐,我都支持加重,可能大部份人都支持添
不過唔可能因為咁就話唔支持買賣
如果你知邊d鋪頭有古惑唔買或呼籲抵制佢完全冇問題,支持你
但好似你老友話都買動物既人都係仆街,但自己又講漏嘴話自己其實支持就注定畀人撚
講咗好多次 我係屌果啲鳩up「購買代替領養」嘅人
果啲人嘅言論已經超越咗支唔支持買賣

叫人直頭唔好領養係咩玩法?唔鍾意義工就報復心態咁去買貓係想點?係咁叫人買但唔叫人買之前做足功課又係想點?

同你傾緊一件事你係咁講第二個你又係想點?你好想拗贏佢你就去覆佢
咁你就收皮啦 啲錢點洗關你事?
就係因為你呢啲人 搞到買貓愈嚟愈乞人憎
原本就係見佢敗走,所以叫你幫佢辯護玩下,點知你棄養
仲有你引用自己果句有寫明唔支持買賣喎
照你咁講,其實我都冇叫人唔好領養,咁你又搭咩嗲
屌,咁出面啲商品貓狗又真係可愛得意好多 唔通領養啲老弱病殘咩?仲要俾啲弱智義工當犯審,同你班賤種接貨,都on9嘅
我話果啲鳩up「購買代替領養」嘅人已經超越咗支唔支持買賣 呢啲人根本無論咩立場都應該要屌鳩佢哋

「叫人直頭唔好領養係咩玩法?
唔鍾意貓義工就報復心態咁去買貓係想點?
係咁叫人買但唔叫人買之前做足功課又係想點?」

你不如解答咗我嘅疑問先再講其他

你如果只係想玩下鬧交拗贏人自己爽嘅咁我收收皮先
得 我明白你諗法喇 不過我唔係義工 你又打錯稻草人
照你咁講,你咪去同講果d人講
我係針對你依句屌你
「做得好監管咪冇問題囉 香港而家問題就係冇做好監管 冇相對完善制度 法例形同虛設 大部分人又唔理 咁緊係唔支持買賣啦
喂個post我開㗎 我咪同緊果啲人講囉 你入嚟之前有冇睇標題?頭6個字係咩?

我而家諗諗下 你入嚟算唔算不停扯開話題

————————————

「叫人直頭唔好領養係咩玩法?
唔鍾意貓義工就報復心態咁去買貓係想點?
係咁叫人買但唔叫人買之前做足功課又係想點?」

如果你真係想討論嘅 你不如解答咗我嘅疑問先再繼續
你話唔支持買賣,我屌你d理據弱智就叫我扯開話題
你同果d人講唔使quote我架
Okay咁唔繼續 雖然我唔支持買賣但我開post主要唔係講呢樣嘢
你覺得我啲理據弱智嘅你可以繼續覺得 但我希望你係有理據咁反駁 不過點都好 反正你唔答我問題都好難繼續講落去
搞錯,你老友支持喎,幾時同佢反面
你可以繼續用呢啲態度懶好笑咁樣講 反正都唔係重點

重點係:

「我話果啲鳩up「購買代替領養」嘅人已經超越咗支唔支持買賣 呢啲人根本無論咩立場都應該要屌鳩佢哋」
你已經完全棄養左佢咁
咁冇道義
你可以繼續用呢啲態度懶好笑咁樣講 反正都唔係重點
你可以繼續 我當推post 我而家知同你正常討論都唔會討論到啲咩 一直態度咁差都算 駁唔到嘅時候就不停扯開話題 好幾次叫你回應想拉返去討論都仲係咁
講真你唔係想正常討論就唔好扮 浪費我時間又搞到自己出醜為乜
駁唔到d咩你連香港有牌照制度都唔知要我話你聽
屌緊你老友,叫你幫下佢,你自己搭把嘴話唔支持買賣,我屌返你唔支持d理據唔合邏輯又係我離題
對你地不利就離題
同你老友正常討論,點知佢一個論點都冇出晒醜本來旨意你幫下佢,點知你棄養
你話點就點
好好好
仲有冇咩想笑 拎出嚟大家一齊開心下
笑你老友屌住走仲畀你養棄
認真,負下責任試下幫佢ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞