購買代替領養嘅朋友要忍忍手住 呢排冇得買貓住喇

952 回覆
553 Like 92 Dislike
有乜龍門好搬,原句搬你又唔搬哂,抄一兩句就當係我既意思
問你香港做承諾書未你又話冇用,然後又屈我支持係香港買賣寵物,真係乜鳩都你講哂
算啦你喜,同個on9既拗左兩日我都覺得好無謂
笑撚死原來一個承諾書你就會轉呔?
美心 日本 韓國 冇承諾書又唔算外國
冇用係客觀事實黎喎

美國
小朋友啊,知唔知承諾書係有法律效力架
如果你可以好似人地外國可以規管寵物買賣我真心覺得冇問題

諗到龍門點搬未明明你就支持
外國包括美國、日本、韓國等等
弱撚智
法律效力係刑事罪行條例
承諾書屬於合約最多係民事
法國本身養緊既人冇簽係咪可以棄養唔使負刑責?
畀d水準好冇
文盲呀
睇返置頂啦
用埋紅字你都睇唔到
如果咁都冇用第時你記得乜鳩都唔好簽(返工要簽約,買樓都咪撚簽約)
反正都係一張紙冇撚用
大把賣名種貓狗地方都冇櫥窗,大把外國都冇承諾書(仲要其實冇撚用)
龍門未諗到點搬?
香港如果可以跟足我咪讚成買賣動物囉
跟唔足你就收皮

知唔知咩叫跟足?????
你肯收皮未
你講果d野全部都唔係刑事
棄養同虐待動物會罰幾多錢同坐幾耐全部都係刑事罪行條例入面,你冇簽一樣要遵守
簽只係一個象徵意義話畀你聽(法國)最近改左例,以前只係罰錢而家係刑事罪行,並唔係因為你簽左所以先要遵守
香港本身已經有刑事罪行條例防止棄養同虐待動物,唔需要簽都有法律效力,照你計法仲勁過你講既「簽左就有法例效力」
龍門諗到點搬未?係咪間鋪冇櫥窗就冇問題?你係咪支持買賣動物?
跟足外國 = 包括美國、日本同韓國等等
佢地只係罰錢,係咪香港要跟足修例取消棄養刑事化你就支持香港可以買賣
咁黑心既你,想放生d棄養仆街罰下錢就算
樓主同呢條傻閪互含左30頁,你仲咁好心同佢癲
幾好玩
終於搵到人認同你啲咁扭曲既價值觀係咪好開心呢
你咪係囉支持動物買賣
你喜啦
我都費事再同你哂口水
駁唔到=費事晒口水
刑事同民事都未識分
你話跟足外國就冇問題,美國、韓國等外國地方仲寬鬆過香港,即係你支持動物買賣囉
佢兩個都含咗幾個post喇
唔得意果d未送去寵物店就掉左你唔知啫
點申請領養?
我都唔知
點解你唔幫手做鳩埋?
利申未見過d傻閪屌虐待動物撚同棄養撚好似屌貓義工咁落力
又打稻草人,邊個鼓勵應該棄養同虐待動物
我仲要成個post都冇屌過義工,你係咪應該用追故模式睇下你炒車炒得幾柒
上面我講班牧場乜乜, 銀火石打手你衝出黎對號入座咪話埋你呢班傻閪不嬲鼓勵棄養(只限唐貓唐狗,名種要黎錫同埋記住幫襯佢地
又要應人,當埋你地一份唔gur呀?
本身個留言引用緊我架喎,仲死撐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞