購買代替領養嘅朋友要忍忍手住 呢排冇得買貓住喇

952 回覆
553 Like 92 Dislike
仲要冇病先會放領養
你教啲貓狗 叫佢哋當初唔好接近人類社會嘛 明明以前未有門 未有圍欄 周圍都係自出自入佢哋都唔走係都要同人類生活 搞到自己習慣晒 持續咗幾千年嘅壞習 你係時候教佢哋點做貓同狗喇
得啦得啦
係你眼中
就算買家做足功課,所有寵物店只要有一間做假證,買既人都係仆街,明啦
你嘅基因係咪已經適應咗奴隸制度 我真係恭喜你呀 咁喺香港就唔使生存得咁苦喇 最衰其他人類仲未適應
仲有啲貓狗係適應舒服溫飽嘅環境我相信大家都好羨慕你強大嘅心靈
你應該可以係連登搵到隊友
名種貓
大把人排住隊去領
好快比人領養晒
好收到,我會慢慢等一有就會去買
係呀 聽講唔養會死 巴打快啲買 唔係我驚你突然原地過身
仲諗
已經好多人打去愛恊問
一開放 我諗即刻比人掃清
出面買幾皮
愛恊領 幾千
連登都市傳說:
領養唔到貓貓三個月內唔幫襯寵物店會死於非命
呢D通常都會有貓瘟狗瘟,4個月隔離期應該有好多會病死,加上要等法庭審完先出得街…
之前流浮山走私個堆貓狗都無晒聲氣
好撚好笑 依到無人撐搞到樓主要去facebook圍爐取暖
其實係買應該買d自家繁殖,
可以家訪睇到貓爸媽同住個d,
起碼可以社絕下d貓販
流傳左成萬年既野突然間又唔適應嗱?點解既?
定係樓豬終於醒悟自己既邏輯漏洞啦
流浪成貓好多都係依type
去hkscda搵下
我一開始就share Facebook 嘅嘢㗎喎 不過唔緊要 你話我好笑就好笑啦 我下次會好似你咁唔睇對錯睇人數打飛機㗎喇
之前有位一開始不停鳩up購買代替領養嘅巴絲最後提出咗良心購買代替領養 我認為咁樣都不失為一個方法
關買貓人撚事咩
用下個死人閪腦啦
冇人繁殖買貓撚會有品種貓咩
一早絕哂種啦
其實你可以考慮下每句加返主語賓語
你心理變態
咁又未必

唔敢睇小貓義工既仆街程度
實有啦賺多咁多冇可能冇人做
2022年 我哋繼續支持消費者良心外判 商家背後做咩都唔關消費者事只要我哋好似阿叻咁睇唔到聽唔到就唔會有任何道德責任
係貓義工鐘意講到購買=無良購買去抵毀買貓呢個行為
買貓撚根本無理由特登搵個虐貓體系去買貓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞