購買代替領養嘅朋友要忍忍手住 呢排冇得買貓住喇

952 回覆
553 Like 92 Dislike
買貓撚表示所有寵物店都係想大家開心,冇得賺都冇問題,打個和就ok
說好的無罪假定呢 說好的一個走私商家唔代表所有商家呢
學塚物店pr 話齋 你應該要有證據先可以指明邊個邊個義工仆街

你唔跟規矩 我要話畀pr 知
講得好少有嘅正常人
呢度玩無罪假定 邊個貓義工咁講你就講明邊個 唔好屈晒所有貓義工好喎
有部分直頭係賣貓既人黎
特登扯到個領養門檻極高
愛協話絕無此事喎
睇黎以後食野都要查曬佢點入貨先可以食
奇鳩怪怪

啲賣貓/狗既人有問題/虐待貓/狗

愛協啲撚樣唔屌,走去買貓狗既正常商業行為
應該係漁護署收咗
貓異工個個都有被害妄想症咁
似比人打爆左條電話線
你咁樣會畀啲塚物店pr 鬧你一竹篙打一船人㗎 絲打你走先 呢度我頂住
A: 奴隸制度流傳萬年,奴隸早就適應自由換主人提供三餐溫飽既制度 -> 廢除奴隸制

B: 寵物關係流傳萬年,貓狗早就適應自由換人類提供三餐溫飽既環境 -> 唔可以廢除馴養動物?

一樣野流傳得耐唔代表啱,好難理解?
不過我又唔會將唔養呢個價值觀強加於人既
任何一個反對買貓嘅貓義工
我諗in general sense講到貓義工都係反對買貓嘅,你應該唔會反對?
晏晝已經打唔通
用個死人閪腦諗下
就係有demand先有supply
純種貓根本唔應該存在
一大堆基因問題
同人類近親繁殖一樣
一早要俾natural selection篩走
就算你搵到幾個冇jer嘅男人 你都否定唔到大多數男人係有jer呢個事實
咦原來樓豬都知唔可以一野屈哂所有寵物店賣走私貨架bo
俾人講一講又突然間明左個邏輯,叻仔終於訓醒
唔反對加補充 我諗in general sense 講到貓義工反對買貓係因為in general sense 商家大部分都只當啲動物係貨品 你應該唔會反對?
成船人都有病
唔係一竹篙
買賣猫狗同人口買賣冇分別
絲打凡事留一線呀 你屌到佢駁唔到 一陣佢走去買隻貓當報復㗎喇
網都死埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞