[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
有既 但係少眾囉明明外國好多都睇到好high 香港就…..
咁講其實漫畫都差唔多
浩克去左邊
呢套野真係好睇過im2/GotG2/Antman2/蜘蛛俠2/美隊2…?
嘩嘩嘩
Sony 今日先黎upload 蜘蛛俠3 Trailer咩居心

https://youtu.be/e5wUilOeOmg
呢套D剪接真係柒到無朋友
由其果D zoom 入隻眼跟住再fade out 去第二個人度, 唔講以為自己睇緊2000年頭既電影
劇情又唔掂 popcorn 都談唔上
最後就係根本套野唔叫失控多元宇宙, 只係wandavision 結局篇
去到光照會開打,已經覺得套戲好鳩,去到音符大戰真係
Batman 幾重現到漫畫種feel
不過整體同之前蝙蝠俠啲電影俾香港觀眾嘅認知反差太大
加上dc 同Marvel 相反 未睇個底分已經扣咗幾分先
DS識
但wakanda如果用黑豹死撚左個concept計
應該自己都忙緊
其實大多數人對batman 既認知都淨係得nolan三部曲
一脫離左nolan batman 既印象就好多人接受唔到
比返tim burton果兩套佢哋睇 話唔定都會話係垃圾
同埋尚氣未出現嘅原因
用Wong個髮型判斷應該計到
Wong今集出場係有陰嘅油頭
最尾完哂變平頭
而尚氣Easter egg出黎個時係平頭
即係奇異博士2個時間一係同尚氣平衡發生
又或者係尚氣時間點係奇異2之後
所以奇異2完左
Wong 作為supreme先感知到十環嘅力量個可能性好大
即係奇異2個時間點一係偉仔同Wanda一樣搵緊仔
而尚氣重係打緊老散
最尾幾認同
成套劇情其實唔用ds 個名
Wanda vision 加長一兩集/第二季
講wanda覺醒後點樣對抗黑魔法心魔 俾Elizabeth 發揮更多 再交代白幻視幫手
之後ds 客串下
好過依家用ds2牌頭但拍到ds 唔係主線咁
Phase4啲時間線亂過之前
以前多數順時間落
DC(華納)自己做衰左咁多套,養唔到觀眾嘅忠誠都係無可厚,而家只無俾個別創作者多d權,先做返d比較有auteuristic 但未必appealing to 大眾嘅片,但就算新自殺特工或者the batman有返d reputation,都唔代表觀眾一定會追下一套DC出品
以前世界觀冇咁大好正常啦,角色又冇咁多。
近幾套都有講班avg去咗邊/咩環境
冇可能套套個人角色電易都提得咁詳細
始終avg 都會再出現
好多畫面其實可以做到好血腥同恐怖,但係我覺得因為Disney 個尺度限制令到導演唔可以去到咁盡,光明會個part如果cg做得比較血腥就唔會咁膠
本身DC上下限都好闊
好嘅好好 好似Batman trilogy joker呢啲
閪嘅都可以好閪先大鑊
爆谷片 你仲想要咩? Thor2? Ironman 2?
唔計?
屌你 仲唔夠血腥
尺度已經好大突破啦
Marvel 合家歡電影黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞