[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
佢地一定要套影好深好深 去估去猜 先叫好
最好唔好有結尾 俾睇完既人估下 咁就起碼50%上神檯

見到d賴係要深度要求既留言 一律得啖笑
迪士尼拍英雄片 仲要塞咁多資訊落一套DS2 到
拍到咁真係收晒貨

但連登仔唔係咁諗
X 博士出 點解唔用多20分鐘講前因後果 神奇4俠出賣隊友點解咁on9
紅巫反省 又屌點解咁先兒戲 話變就變

係呀 d深度撚留言同支那佬係差唔多嫁啦
大佬呀 睇英雄爆谷片乍 $100入場爽足2粒鐘 不知幾撚爽
下下復3復4 大製作咩

笑 死 人

驚就搵d野渣下

你渣人又得 人地渣你都得
唔跟公式試新野不嬲冇問題,仲好鼓勵添
問題係拍出黎要好睇
隔離dc自殺特攻玩cult玩血腥 成功左
Batman玩偵探故事 Eternals 玩文藝 成唔成功?未必個個受落但都順暢合格仲有人好中意
mcu自己啲劇 wandavision同moonknight題材同拍攝手法夠創新啦掛?咪成功獲得好多fans好評同討論
而家ds2想玩恐怖 但係做唔到個氣氛出黎
gimmick野多元宇宙 光照會,都係fan service成份居多
搵曬x教授 神奇先生 黑蝠王 卡特隊長,拍得好一定hype到爆
可惜呢幾個角色0都未有發揮,出一出就死左
搵Carter彈句I can do this all day sell情懷,但係發揮唔到效果
聖所大戰就更加唔洗講當觀眾同法師弱智,仲衰撚過尚氣朝偉同大羅人打個到
學之前某巴打話齋,應該要拍到女巫好勁而唔係拍到其他人好廢
例子:endgame wanda vs thanos打到thanos下令開火
仲有就係成套野節奏係快到好神奇ds搵wanda求救個到啲劇情轉折快到我覺得呢個位同最後wanda醒返應該要講多啲放慢啲,等觀眾同佢一齊感受角色情感波動,呢一點Infinity war同wandavision套劇都做得好好
分鏡個啲拍攝/剪接技術既野我唔係專業電影人就唔評論了
D+同電影撞橋
唔知訂D+嚟做乜
太撚有自信
大量補拍係咪補返啲Jump Scare
十足打機咁 面對最肥嗰隻
唔肯一齊上
要一個一個俾對方殺
又話loki殺左kang先引發唔同時間線既宇宙
但又話人其實發夢已經係證明多重宇宙存在
有無人可以大概講下彩蛋講咩 趕時間無睇到就走左
Multiverse 不嬲都有,只係互不干涉,loki 係搞到所有野痴埋一齊
光明會其實都唔係原宇宙,所以係buff定nerf都可以,可能只係觀眾期望不同
但佢好慘全家死晒,老公自己親手殺死,連ff嘅仔都冇埋
相比其他角色心路歷程,其實最明wanda嗰種鑽牛角尖
睇到一半就覺得好有cult片feel
啲cg同打燈差到
轉左睇叭啦叭啦研究室
有冇人有睇香港個蹭流量Ching
整完容即刻有機會就show下自己個樣
佢自己有講都係睇外國唔同網站同forum整理出嚟
成套戲除咗音符嗰度有啲膠,其實完全唔覺有咩問題。(利申打手)
一覺醒來 原來一切只係dr strange發惡夢
好認同
作為The office既fans,見到佢隻角色咁樣死法真係喊出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞