[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
Phase 4係開得太大
但未有連貫性
套套都一part part咁
Phase 1-3係套套嘅Easter egg會連去下一套嘅野到
Multiverse 經過兩套劇一套動畫兩套戲都仲未點到即止咁有啲失望
之後雷神gotg 女權戰隊又唔關事

感覺marvel phase 4想開宇宙線 multiverse 線 神話+地球線太多
*仲係
有幾多個彩蛋
入隧道網絡收得差
DS咪講左而家地球得返鷹眼同蟲系嘅英雄
仲可以搵邊個幫手
其實依家算多咗用一兩句對白講點解唔搵其他人/其他人唔出現
Hela 死左
Hela 都無咩可以寫 用阿斯嘉做力量 但成個星球都爆炸咗
熄左飛行模式
Marvel Studios logo 已經7分起錶,人氣英雄加1分,拍得好少少已經去到9分吹到上天,拍得差就減到6分「ok啦」評價

除非好似Sony 咁亂7咁拍否則MCU係處於不敗之地
得翻呢四件 其實個世界都幾大鑊
鷹眼 gg俠 antman & wasp
雖然暗底奇異果唔知嘅重有一堆
好似夜魔俠
愈少英雄世界先愈安全
睇下化灰中間個5年幾和平
點解 wanda無3 眼? 佢都用咗 book.
其實化灰5年死剩嘅英雄都唔少嘅又
雖然一個要撈多幾份
真,Dr strange 一日5個post,就算個個屌都起碼有人講,
隔離DC蝙蝠俠個post,明明上左成個禮拜,得個500幾comment
就知DC 連討論價值都冇
體質好
其實係真
你睇番今套同gg俠都係由ds 同wonder搞出黎
個邊Batman 其實好睇
但香港人應該冇咩人頂得住3個鐘文戲為主嘅英雄片
主要係啲超強能力嘅英雄多數精神都唔穩定先出事
雖然要求超人類要有完美人格係我地呢啲普通人一廂情願嘅野黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞