[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
到底去到dark dimension
dormammu見到佢冇左粒石會唔會反枱
Wanda吸咗Agatha Harkness啲力量先係Scarlet Witch
同Darkhold無關
退場仲驚喜啦
ds2劇情犯駁得太誇張 接受唔到 好鳩柒
永恆族好好多
尚氣鳩但都唔夠ds2鳩
如果no way home有8分,dr strange 2一定有8.5
點柒都唔會柒得過呢套賣情懷爛片
Wanda本身就係scarlet witch 轉世,俾九頭蛇捉咗個陣已經見過scarlet witch 幻象
因為佢唔係唔識用
Dr strange 無咩角色刻畫
成套野打工番工咁

遇到咩咪諗橋幫老細搞掂
相比起間諜家家酒

Dr strange 作為今季新戲 失色唔小

人地 spy x family 真係好多動人位
呢個係616既往事
喺果個宇宙未必係發生過
你認真?
呢套啲打鬥又少又唔得喎
客串嘉賓唔好講啦
加上tobey 同Andrew係有一定嘅戲份
唔係好feel 到
可能佢對女主結婚果種無奈真係好無奈
睇得太化

不過呢套係drama 唔係要d火花咩
隔離Wanda 成隻癲雞咁
一個開始對愛情冷感
一個日日發仔瘟
真係多元宇宙
退一萬步
就算真係b級片老土手法
其實呢樣野都係cult片原素黎啦
呢兩套新戲冇咩舊人可以鳩
呢套唔得
睇咗Wandavision就唔覺得佢太顛雞
想問兩套野有邊一樣你覺得係可以擺埋一齊比較
原本睇預告我都以為係,點知真係柒過no way home
外國有theory話826 Wanda果兩個仔係同Pietro生
因為其中一個仔有quicksilver能力
而且兩個仔係真實, 姐係有人類老豆
出現了
吹衰marvel
此人是dc狗
其實sw秒殺光明會有咩問題
你知唔知佢其實係咩lv架
一陣唔秒打到五五波咪又俾人講
SW秒佢地無問題呀
敗筆係佢地太低估SW嘅能力胸有成竹咁撚樣
再加埋Mr fantastic 嗰句黑蝠王一開口就ko
SW聽到心諗:am I a joke to you?
跟住口都封埋team kill
單純故事論
呢套係SW Vision嘅愛情延續+死全家再變質+ Multiverse

要明哂 要睇嘅應該係

Av2 CW Infinity War Loki Wanda & Vision DR2

AV2 CW IW Wanda Vision 講Wanda嘅愛情 點解佢發癲變質

Loki 講點解會爆Multiverse
我都覺得無問題,avenger 4 wanda 未覺醒做sw已經係壓住thanos 打,唔係地圖炮可能已經秒左
有堆人有個前設就係
光照會班人出得嚟就一定要同DS一齊打大佬㗎啦,咁多客串
最好就同GG3一樣
而家無得齊齊打boss之餘
仲要俾人秒殺
仲唔係爛
原因:唔啱我心水唔中我預期就係爛
喺果個宇宙wanda只係一個家庭煮婦
無人知佢能力有幾多架
打滅霸都無佢份就知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞