[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
明明有得飛我先以為點解佢唔著鞋都照黎打,點知黎到唔飛,搞到損晒隻腳又吉玻璃
係呀 咁你咪寫份120分鐘嘅劇本
開個120分鐘嘅topic
而唔係為左就120分鐘去9黎
又要加個隨意門靚妹
又冇幫佢做角色develop
岩 你岩
本來想比套野唔合格
但最尾個彩蛋真係一矢中的
係我睇過marvel最好嘅彩蛋
入場睇果幾秒都抵

失望的多元宇宙
佢變隻眼出嚟嗰下唔知點解似on9仔多過驚慄
其實無啦啦控制到能力呢樣野 marvel都唔係第一次寫得咁hea avg1 hulk無啦啦一句 i am always angry 就突然可以自由咁變身
Hulk其實有講
佢自己有套incredible hulk去講由點變到最尾隱世去控制
但成日俾大家唔記得
隨意門靚妹係搞到博士睇下條play bar發現就完
就9up兩句 條靚妹就得左咁
點解Rachel macadams 會去左top gun首映
雖然幻視都去左
Phase2,3睇完每一套都會諗之後個世界會變成點,好多推論,想睇下一套

Phase4真係睇完就當完左,雷神4炒埋咁等碟算,唔會再入場
佢地introduce新角色既時候
不嬲都鍾意整到啲衫好似漫畫
係去到大家開始接受呢個演員係完全代入左去個角色果時
佢地先開始整番靚套衫
之前美隊同Thor都係咁
Incredible hulk我有睇 但avg1佢中間果段唔係幾控制到自己變hulk架喎
一開場追殺defender strange 同美國妹隻怪
都係SW搞出黎?

如果係,即係SW一早知有另一本神書
講清楚d
係殺左defender strange 果隻 (唔係八爪魚)
打captain carter要打咁耐
嘰嘜,靜啦
大佬,岩岩殺晒成堆光明會加弱智機械人,都要留返d mp 打奇異博士架

(wanda 追殺示意圖)
女打男 秒
女打女 打耐d
2個到你誤解左
唔一定
彩蛋出嘅新角就多數似漫畫裝 應該因為未諗點執

但phase 2開始如果真係正式登場嘅多數反而一開始唔似漫畫
後期先會慢慢變漫畫/第二種方式出返漫畫look
鷹眼 女巫 幻視(萬聖節)loki 黑鬼隊長 就係例子
所以點解依家愈多似漫畫look
….佢女巫嚇到條女開洞
然後推ds 同佢條女入去
另一個時空 師父
尤其是Wanda今集件衫同個頭飾真係改得好好睇
岩呀 所以gg俠根本on9
唔講成套
由一開始個目的已經on撚9
依家反而劇真係仲好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞