[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
最cult一定係Mr Anderson呢幕
係, 一開頭隻八爪魚追個女仔時已經好bug
光暗陰影完全唔同, 個女仔既去邊好似有條邊咁
一睇就覺得好怪, 唔似MARVEL 大作感
MARVEL 賺咁多錢, 俾呢啲CG我
覺得佢再出場都會係片頭俾更大嘅奸角/劇情秒
好似十字骨咁
光明會係真係咁撚廢定點
呢個ds有提過,一開始去搵wanda果時,wanda問ds點解會搵佢,唔搵其他人,佢都講得好白
係女巫太勁
冇諗到光明會比一個夢遊既人秒殺
話哂都係首屈一指既英雄

Agent carter 除左美隊1
其餘都係出一兩幕就算,好慘
明明又靚女又大波
連鏡像世界 開portal協助打鬥都無
光明會呢幕好明顯係the boys走出黎
但又做得唔夠the boys好睇血腥
想玩暴力血腥凸顯Wanda既恐怖 但又要符合合家歡既電影審查 兩邊不討好
唔通叫DR 搵鷹眼 FALCON 呢啲雜碎走去俾Wanda秒咩
就算勁少少嘅HULK 應該都只係涯得一陣

如果套用龍珠數據
Wanda - Over 9000
Thor - 7000
Strange - 4000
Hulk - 1000
Ironman - 900
.
.
.
Cap - 400
Falcon - 100
可能SPIDERMAN 用左
唔想重覆又用
GG3我最唔滿意就係呢d人設崩壞
DRS一個咁有責任感,顧全大局嘅人點會咁樣鳩黎
沙人明明要返自己世界搵家人,最後為打而打又係鳩黎
peter成長曲線低到抹殺晒其他人嘅經歷嘅地步
典型夾硬為推故事線而推無視角色設定同立場
不過佢地玩838 universe 嘅時候,第一個位居然係話紅燈過馬路,綠燈停低;係咪暗示緊呢個宇宙係亂尻咁嚟

其他heroes on9都算,唔係好接受到 Professor X 同 Reed Richards 都咁白痴送頭

定係成個宇宙都係智商得一半
你要明白老母嘅情感
加上Wanda由細到大家人愛人逐個逐死晒
對仔叫係佢創造出嚟 而仲有能力保護到
咁我都以事論事,我都知IM2係為咗舖Avenger而出
拍得好唔好都有佢個價值
IM3就係爛得嚟對成個MCU無咩價值
爆撚完甲結果AOE又出返晒嚟
我只係記得以前連登仔踩IM2多
搞到我特登搵返以前連登d post對IM2評價
可能奇異博士冇心靈抗性抗衡唔到X教授
但Wanda屈到可以腦內反殺X教授 又reality warp封埋Blackbolt個閪口
卡特隊長個段就真係唔合邏輯堂堂紅女巫點會比你普通人類掂到,仲要打咁耐
係得Captain Marvel過招個到睇得幾開心
佢有拍過劇,不過唔好睇
但起碼都有俾Peter 成長

DS2 係咪佢同王行禮就叫做有character arch 成長咗
同埋WV邊有諗通到
佢只係破左amanda個影響
但最後接觸darkhold個下就中誘惑
其他人太廢
大高估thor
全世界最聰明既人開口提敵人自己隊友弱點
呢度做得好好
好想佢同Christine一齊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞