[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
超立方出左樣之後完全唔想睇
今朝isquare睇完imax,好正
都唔知出自己個樣做乜鳩
救命 我而家先知佢整咗
真係講還講 唔使見樣的
我純粹唔鍾意超粒方佢懶醒同串柒柒嘅感覺
我一早知Illuminati出場無幾耐好快死 手都唔想拍Identity theft is not a joke, Jim! Millions of families suffer every year!
希望之後佢會繼續演Mr fantastic 個角色都好適合佢
想睇佢點打
尋日ISQUARE睇完
究竟mcu 入面時間線同multiverse 係兩樣野定一樣野
我覺得今次最差嘅位係其他宇宙嘅人冇乜表現 完全睇唔到多元宇宙有咩特別

套戲玩多元宇宙呢個新概念緊係expect 係幾個唔同宇宙嘅人打埋一齊 但其實大部分時間都係616嘅dr strange 同wanda打交

出光明會出光頭佬以為有好重戲份 點知都喺俾Wanda 秒

預告講到dr strange因為NWH搞到其他宇宙失控 自已先係其他宇宙最大威脅 但結果今集係Wanda想去其他宇宙搵仔做老母
明明以前仲順眼
睇過連登話佢dc fans所以dc啲戲佢先會讚
唔同 multiverse 有各自嘅時間線
無想像中咁好睇
第二個宇宙d英雄廢到喊
好似為特登整彩蛋而出現咁
如果今次入場純粹係睇wadna老母反而冇咁失望
佢老婆唔肯做Sue Storm
Multiverse係因為Loki殺咗He who remains
無法維持單一神聖時間線,令無數分支出現

Loki劇集唔係時間線上發生嘅事
而係時間線以外發生嘅事
你可以想像成係唔屬於任何一個時間點
而Loki殺He who remains呢樣嘢係影響緊成條神聖時間線
令神聖時間線過去到未來出現無數分支
所以就變到過去就已經存在Multiverse
應該係整完容要幫間野賣廣告
各人有各人口味
唔駛踩人嘅

不過覺得認為奇異2好睇嘅朋友
嚟緊千祈咪錯過魔比煞
得罪講句光明會個ds故事仲吸引
似大家想要既野
快死都算,仲要係秒殺一丁點表現都無
學巴打話齋,唯有希望之後神四reboot都係佢啦
套野似係wandavision嘅續集多過係DS2
有啲過場位個效果鳩到
以為自己睇緊迪士尼啲校園魔法劇
講完wanda個part又好似ppt咁黑mon然係講返DS
穿越另一個宇宙 可以係唔同時間點同空間
不過可以肯定係所有宇宙一定係完咗thanos單野
光之國個core無限能源供給
你當好似太陽之於dc超人咁
好兒戲
維山帝書打一下冇咗 光明會打一下得返Mordo 三眼DS對唱射音符又冇咗
格局好大 應對好流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞