[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
你究竟睇左啲乜
我個場大眼怪比被KO 個時
在場都有D人好大反應
IM2好過DS2喎
起碼Stark係漸漸理解到老豆同驚自己好快會死嘅恐懼,呢D都係角色本來嘅陰暗面
今集雖然係好強調Stephen放唔低Christine,但又唔夠what if嗰個咁深情
而佢面對嘅威脅係Wanda大過自身問題太多
Are you happy我自己係覺得好好嘅主題,但似係導演問題令成個message好模糊

沒有比較就沒有傷害
你想人睇咗Wandavision先入場,但係DS2同What if相比後者個格局大器更多,整體來講我認為係失敗
傳說中嘅b版本
係,真係好唔合理
邪惡版DS有黑暗書,同我講連portal 都唔識開?
咁一開始隻怪最後點
黑暗奇異又有冇死?
Danny elfmand配樂不嬲唔係好掂
想問博士開第3隻眼代表乜,同埋有咩能力?
漫畫定型仲串 下次三隻眼應該走白卡路線
你究竟睇咗d乜
見到Wanda黑化其實唔多開心
唔知點解我覺得下集/之後會無咗三隻眼嘅事
之前ds 彩蛋雷神3 都戴咗至尊法師對黃手套
之後完全無咗回事
好期待佢下一次出現係點
今集屈機到咁
ching 你睇到訓著左?
做返好人隊友就弱化到廢人是常識吧
漫畫都有黑化
設定嚟 dr.strange 用過本書就會變三隻眼
this is MCU
其實佢個段時間真係supreme黎
但化灰5年 個位Wong 頂左
wanda殺咗咁多人,又殺咗咁多博士啲學徒,佢之後點面對博士同阿王?
咁冇話mcu所有人都唔可以黑化架
我諗係marvel最爛既片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞