[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
黑化都係會同情佢
如果係大媽隊長
其實MCU可唔可以認真構思一下 "能量 blast" 個設定?
d打鬥咁樣真係好無刺激感好無穩

次次d人中咗都唔死,同俾人物理打一拳無分別 ;
CM式 cosmic energy同 SW式 magic energy同 IM式 atomic energy又一樣咁濟

舉個例子,Homelander 個eye laser就真係唔講得笑,中一嘢真係射穿個身 / 劏開一半,係真係會死

我知Disney有呎度問題唔可以咁血腥,但都唔好寫到咁兒戲丫
應該捱唔到兩個鐘就起身走
Falcon100
DS2主要想講對女主嘅思念
我覺得呢啲嘢616 DS係放得好開,同好彩有隊好團隊,TONY又搵到去多元宇宙嘅方法,令佢唔會太依賴本黑暗書
因為靚女
有用Mirror Dimension
但俾Wanda喺個鑼到走返出嚟
紅巫女剩係識渣住2個紅色波波就話好勁
有一幕做乜勁,3條友望住對防爆門 望X左好X耐,仲唔走起度望 跟住wanda起隔離行出黎
依類問題不嬲都有
Iron man 啲炮打落隊長到都係無穿無爛
隊長盾可以打穿牆但飛落人到又無事 (今集例外
有一幕好似貞子咁 起個鑼度爬出黎
D女人好得人驚
又真係 非魔法系角色點打Wanda
呀王至尊法師都比Wnda捉起黎打
幫手插死本黑暗書果個黑人
算唔算主角群
只要講每個人都打緊自己同level嘅敵人就得
真係執著都只係一句對白就搞掂

只係佢地忙緊打個敵人冇拍套戲俾你睇
無撚有錯心諗咁鬼老土
見無咩人提
Bruce變左Dr hulk冇咩戰鬥力
Sw第一次用夢遊果part
心諗邊個天才覺得咁樣剪會好睇
你睇過超人未
好多套超人同時都有幾個以上

唔夠人老豆阿哥細佬都會落埋場
由以前已經講緊佢出全力係屌打其他人你係咪冇睇過
驚蜘蛛俠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞