[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
有人話係之前mcu模式搞到d人話dr好睇
但我覺得調轉
係mcu之前既模式搞到d人話唔好睇

你睇下上面d所謂負皮真係笑死你
係咪第一次片尾之後續集不了了之記得之前咁多部既片尾續集一定會連住
Antman2隻蟻打鼓咪一樣
致敬星爺
套戲觀眾覺得失望 連個片尾都冇乜驚喜自然咪屌晒鬼
Reed應該同佢有仇,即場爆佢個能力比對方
應該係
其實第一個十年開局都係麻麻(IM2, Thor, Thor2, CA1, Hulk),但依家個fanbase咁大,唔會有咁快跌既
好睇過個over 佬
蟻貼合主題
咪一樣無意義
成套戲根本就係將所有超級英雄片嘅角色炒埋一碟 再加個有思覺失調x人格分裂嘅角色 做故事大綱

睇完成套戲 我都「拗」爆頭 WTF?
主要係衰在太漫畫fans向,跟漫畫冇問題,不過冇加返電視講故事元素入去,越來越亂越來越卡通片咁,改唔改最後可能會得返班漫畫fans睇
電影講故事元素,用左漫畫方法講故事
本來每個宇宙互不干涉 但ds嘅行為影響到唔屬於佢嘅宇宙 clea就帶佢去dark dimension修正返 我估目的係想避免引發多元宇宙戰爭
可能我之前有睇皇家特工 音符大戰嗰度幾好睇同喺m記嚟講好有新鮮感
Btw 4dx由頭震落尾好正
人哋拍得正常好多
呢度好撚膠
可能諗住靠黑蝠王就搞掂,點知on99自己講話只要佢一開口就搞掂,明知sw有改寫現實既能力
變左d B級爛片
依套野掛名dr strange先咁多人睇同讚,其他戲既話應該無人幫講好說話
佢地應該唔知呢個被上身嘅Wanda已經係Scarlet Witch
我都想講明明就係老土B級電影手法
無新意又格硬加落去 有咩cult
知佢識夢遊,即係知佢有darkhold啦,點會唔知係sw
佢無信心既原因係因為細個開左令佢死左老母x2
所以佢先驚度門既後果
心理病有時就係要逼到最後關頭
諗通左自然通
有幾出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞