[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
引發左wwh?
咁你咁驚仲睇?
我都覺係好過Ironman 2, Antman 2, Thor 2
同far from home差唔多水平
只不過期望真係太高
玻璃係SW最大剋星
Reed Richards個演員之前有冇做過marvel角色?
總之牛牛唔可以死
Wanda替天行道添啦
一堆freerider扮撚晒嘢
一打就變條條同兩截
佢兩個仔先係
其實不停loop番wanda點殺光照會...先覺得當初thanos幾仁慈....果陣用reality stone整碎完gotg之後有幫佢地砌番埋....呢度真係死撚左...
strange : 點解你一定要殺咗個細路女!?!? 佢帶你搵過對仔咪得囉!!!
Wanda : 咁...咁...萬一個仔有怪病, 可以去第個時空醫到
觀眾 : WTF

成套戲充滿呢啲生硬又自圓其說嘅垃圾對白
劇情鬆散, 有無多元宇宙根本無重要性
只不過係好人同壞人一個一個場景咁追逐

追咗兩個鐘本聖書, 一嘢撕爛做乜鳩

光明會補拍嘅以為好有情懷好驚喜, 點知變咗笑柄好撚尷尬, 果下勝利微笑係想點...咁都出得街

咁都覺得收貨嘅, 真係抵marvel繼續求其鳩拍呃你錢
出唔到戲院睇,等Disney+
好似冇,不過DC超人同MCU隊長都有去過試鏡,算係行內公認最想演英雄電影嘅大細路
我反而覺得嗰段話好
因為佢上半段 就係講咗本書會腐化人心
而家Wanda為咗對仔
咁嘅嘢都講得出
你就明點解strange會堅持打落去
因為Wanda真係癲撚咗
呢個Wanda已經比本書腐蝕左
佢口講既野自然係歪理
跟本係為左一己私欲推砌出黎既借口
你作為觀眾認真左啫

不過隻紫色大猩猩都係諗住齊石 50%
幫佢地呢班卒仔砌返冇咩所謂
有邊個唔知佢癲撚咗
要講唔合理真係場場都可以講
問題係
佢句句對白都好似要講多幾次你聽
當你小學生咁又生硬, 真係好柒

難為咗啲好演員呀
反而係唔夠認真咁睇
佢直接話到本嘢
掂親嘅人 內心都會比佢腐化
光明會都係因為呢個原因處死Ds
3)係更加反映到DS嘅性格,我覺得幾正
啱啱睇完 我覺得條大橋都仲ok
但d角色處理真心扣分 點諗到光照會係一班柒頭
同埋最後寫死wanda 係因為完約?

但其實佢嗰句係真係癲晒
穿越咁多宇宙殺咁多人
佢自己比嘅動機已經match唔返佢嘅行為
真係比本書控制晒

我聽到嗰刻係覺得心寒囉
Strange其實都係口硬心軟
End game delete screen佢向Tony下跪果幕個表情都百感交集,無奈只係得呢一種贏法
Moon Knight同Loki 屌打
超粒方咁快出咗doctor strange 2解讀
Open Your Eye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞