[MCU史上最cult]奇異博士2:失控多元宇宙Doctor Strange劇透討論區(5)

1001 回覆
6 Like 15 Dislike
隻手都未睇得清楚就死撚左
見到中文字都打冷震喎 如果係真 可能真係要睇下心理醫生
先唔當套戲係marvel系列
佢d ppt 過場剪接,,jump scare,主角逃走緊但企定定向到等人追上黎
已經係一套爛片啦下話
整容之後係咁出鏡好煩
由佢啦 而家連登係好多呢啲傻鳩
係要吓吓行極端主義
讚既時候講到有咁神得咁神
彈既時候一定踩到地底泥
其餘邊個仲讚緊既都係賤種
外國應該未上咪好奇佢點解可以咁快出到
係咪今次自己分析出嚟
你見我都無擺埋條youtube link出嚟啦 我一早無sub佢
我都好唔中意超粒方但你真係唔需要一開口就人身攻擊既
博士唔係有讀心能力㗎咩 佢都試過入Wanda嘅內心啦
MARVEL 呢個10年捱唔捱到最後
根本係班人比 no way home 養大咗胃口,期望太高,就算劇係普通 marvel 套路,冇猛料客串都會唔滿意

遲吓ant man 3 冇 skywalker 客串觀眾就話係爛片
音符打交嗰到令我諗起以前迪士尼入面個米老鼠4d劇
推隻xmen出黎就搞掂
DS2 一套英雄爆谷片
用路蘭羅氏兄弟眼光去品評 真係點都死

如果企係 superhero fans 去睇
好滿足 當然 成套電影係好趕好趕
但唔係連登大部分專業電影品評人所講既咁垃圾

又要預左俾人屌了 無咩事我走先
連啲老土對白都係想玩果隻懷舊恐怖
但佢又要想玩風格 又要搞到不倫不類
加埋補拍果堆尷尬戲, 成套四不像

垃圾爛片
之前啲人吹太大,又deadpool又xmen
結果預告已經話哂比你聽有咩人
試下新野我覺得係好事
當然有班人係好怕轉變
一定要公式化套路先睇得明
香港至尊魔法師唔講普通話都算係咁
雖然光明會係7
但我覺得Mr. Fantastic都幾型cast得幾好咁
係衰在變薯條
仲諗住有Watcher出黎
同鐵血魔劍
朱古力最尾個微笑一樣
好得戚個樣好抵死
其實 Wanda 個定位都好複雜

Avg2 係反派
Ca3, Avg3, Avg4 做英雄
WV 變反英雄
Ds2 又變返反派
我平時Reddit都有睇r/marvelstudios
所以我先話平時抄開料既佢可以咁快出到 外國又未上
係咪今次好奇係咪自己分析姐

我琴日睇完套戲都自己google搵返自己有疑問既地方
其實啲英文好簡單 就算唔識㩒個制已經有translation 真係唔需要英文好

我都好唔鍾意超粒方 佢個三白眼好似陳同佳
但每個人搵資料方法唔同
有啲人睇外國分析 有啲人上嚟問 有啲人睇中字解讀
搵自己覺得舒服既位就好 唔使咁激動標籤係睇賤種同智障先睇超粒方
江華一句收曬光明會皮
光明會死得咁柒同最尾彩蛋好有deadpool feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞