(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區147新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
strength curve唔同
我會選擇lying leg raise
因為係stretching position最食力

但你個問題同邊隻leg raise冇關係
你BF幾多?
天生腹肌有機會係唔顯 咁你點練都唔顯

你睇arnold個lower abs

覺得iherb CGN iso黑朱古力味 幾好飲 而家上yt搵有ytber code有78折
我明你意思係佢既訓練痕跡唔難做到
但我覺得係對普通女仔黎講真係唔算係majority
不之有幾多港女夢想有呢種身形
同埋對於蘋果型/梨型身材既女仔的確係冇咁容易做到
呢個應該關基因事 所以先講唔realistic
我都係繼續睇大家講既學下野算
Bf應該under 10,前幾日家樂坊磅5.9

本身home gym咗一年左右,好多嘢都係左睇右睇學吓試吓,冇試過hanging 以為會感受度大啲
呢個身型係有少少肌肉 但唔多果隻
而且BF又keep 20%以下
對冇做開運動既女性黎講其實難
因為對唔做開運動既人黎講減就係食少D
結果就係甩肉 得返排骨
你唔通叫人bulk完再cut咩
一定係行recomp路線啦 好漫長
你當佢普通肌肉咁練啦
唔一定要做死一個動作
做2-3個variation 用唔同重量唔同rep range
一星期練2-3次
做返半年睇下有冇pop up返少少
冇就認命啦
半年你重要cut無野睇好正常
你見 YouTube 啲人 cut 完有野睇
一係本身條友有肌肉
一係本身個人基因好
Training intensity高啲 俾到盡一個session都係burn多100-200個卡路里
想減脂但抱住操得甘可以食多啲嘅諗法通常個效果都唔好
Gym post咁熱情 哈
day1唔敢面對跌左幾多
好掛住部leg press
晨早流流gym都比想像中多人
大家都好神心
屌 咁撚多人打針
諗起放工一定多人就唔想去
之前朝早除左紅日未試過咁多人
師兄呀
大把人要返工返學
迫住要打針啦..
唔好咁離地啦…
又一個新會 邊個開?
無睇到佢個回覆
你都有道理
有無師兄操完係完全無胃口食嘢
要打幾多針,定一針已經入得
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞