(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區147新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
個嘴含過拜仁歐賓周
係都條女幸福啲
Squat到餅半已經好勁
me unrack吉bar都震
想問下用起上黎課咗金同無課分別大唔大
有邊個功能值得課
我依家都諗緊所以想參考下
絲打一問
冇做開尖
有跑步同係屋企做HIIT

想減肥 如果唔做尖係咪爭好遠
唔知係咪錯覺 操左兩日24/7 周圍啲人好似無受影響咁 大大隻又舉得重
做gym身型會再靚啲,減肥上就差好少
請問如果想度體脂個d
係咪要join gym先有

我162cm 54kg
但望落去係肥肥地
旺角 家樂坊15樓 amway免費有得度,冇人會sale你
多謝
呢個重量唔肥啦 不過可能體脂高
唔洗做咁多有氧添啦
Focus重訓 成個人會望落firm啲有線條
就算相同體重但望落會瘦啲
我習慣做cardio 跑5 6km 都輕鬆ge
但重訓係咪要去gym
如果新手bodyweight training己經係好好嘅重訓
大家squat兩餠用左幾多時間先練到
我意思係做太多cardio幫唔到你身體線條靚啲 得個瘦字

重訓你有equipment嘅話喺屋企做都得架
但一般都係去gym 有哂唔同equipment
增肌減脂方面個效果好過你淨係做cardio
Google下 大把資料
有冇人知教父小拳石個骨架胸背咁窄可以點搞認真問
我見calum von moger都好窄

雖則而加勁大隻 但其實對比返佢胸背都窄
由新手3個月squat兩餅PR,total 半年就兩餅 6 reps for 3-4組,依家變返1rm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞