(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區147新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
是,我都係咁玩gtg練法
0尊
今日一定好少人去
個個都酸痛到爆
私竇嘅極限已經到左 輪到我疫苗發揮喇
上幾次封完尖 一復操痛足七日
可能你身體未習慣
做1-2set warm up set拎個感覺先入working set
同埋last set試下玩輕D高下數
dumbbell應該好pump先係
停左近四個月,得返以前一半重量
今日多人到爆,中午都未到爆lockers
邊間

夠我fit?
操左兩日 背+腳 基本上已經全身酸痛郁唔到 聽日到推胸+三角肌
一直你都係自己操 從來都冇同人鬥過
記住 千其唔好有同人鬥既心 唔好同人比較 你要贏果個係你自己
唔係咁易㗎葉師傅
U
係 呢個jefit都幾弱智普通Drop set都冇得mark要自己notes
大師兄返黎啦
Dumbbell chest press
拎起啞玲訓落椅到 太重唔夠力推起第一下點算好
要格硬先推到第一下 之後推78910下就好簡單
係咪有咩技巧 明明我訓前都有用膝頭幫推
go24係咪窮到冇錢開冷氣?
想請教咁多位師兄公園練pull up 問題︰
1. 我一直用開粗啲0既bar嚟練,之後用一次幼bar,發現容易咗,係咪代表用粗bar難度高啲?應該繼續粗bar唔好轉用幼?
2. 第1 set 頂盡pull up 到7下,之後每set 頂盡咁做(每set之間休息1至2分鐘),第2 set 只做到6下,之後繼續遞減,最後每 set 3 只有下 。咁我應該繼續遞減做,定係一開始就減到每set平均只做5下?
遞減啦
之後就跳上去hold實,慢慢放落嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞