(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區147新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我用8達通debit card,佢可能會叫你用credit card,你堅持話冇就得,你話唔收就唔join
好,唔該ching

搬左屋少食碳水,瘦左

而家識下食番Gainer 睇下會唔會重番dd

不過都唔係咁想食碳水
利申:181CM, 而家個人勁dry, 做左兩日gym d 肌肉痛撚到仆街
係70 唔夠之前驗血話3 高,所以食野食清左
新手想問如果一星期操三日嘅話個時間表應該點分佈?
每日6-7個動作, 每個動作3-4組,
果3日 每日都選唔同動作
可以跟呢個次序
1 股四頭肌 e.g. Squat, Leg Press, Hack Squat
2 股二頭肌或屎忽 e.g. RDL, Leg Curl, Good Morning
3 背肌e.g. Lat Pull Down, Dumbbell Row, Pull Up
4 胸肌e.g. Bench Press, Incline Dumbbell Press, Push Up
5 膊頭(前,中或後) e.g. Dumbbell OHP, Lateral Raise, Reverse Fly
6 二頭肌或三頭肌 e.g. Dumbbell Curl, Cable Press Down
7 腹或小腿 (optional) e.g. Calf Raise, Crunch
本身食得野少,nuts 日日食杏仁20-30粒
push盡自己就會開心
排program每日都要有D重野先安樂
叫我跟果D 一日重一日輕 果類program真係寧願唔操
自從返工之後就好少推爆自己
而家真係50為進步50為興趣
有冇人好唔同我一樣次次練腳嗰陣都會好唔舒服,有種好想嘔嘅感覺?依種感覺搞到我好唔鍾意練腳有冇Ching可以分享下點解決

操腳係咁
好似比野由上下同時夾撚死你果隻感覺
Enjoy it做個m底
真。。好焗
試下操前唔好食太多野
心肺點練
我其實有無課金都係save template 真係操嗰陣mark成績+用佢rest timer 我課金嗰陣見到佢有啲好fancy嘅表好似可以幫你做analysis 但我就無用過
無試過想嘔 但會想喊
成日對住個rack眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞