(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區147新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 2 Dislike

啱啱開返尖心情好 唔想嘈交
新手瘦撚做gym
一星期去到3-4日
係咪唔好分咩pull push leg day
分上身 下身 更好
起馬一星期可以同一個部份操多2次?
frequency 學好一個動作pattern先
建議full body X 3 + 手臂(optional day)
都係,但都有regression, 大部份人都係pull up練起
講真如果玩得有啲成績,做到muscle up,前水平,單手pull up, 就算個人唔重磅,個背應該都好勁
我成日都覺得斷食個原理都係令total calorie intake 少左
Ummmm...其實斷食都係熱量赤字
咁係因為你平均做到熱量赤字,唔係話冇一日爆咗就會ruin咗成個減脂
唔知你點新手法
有無朋友教你先
學左啲big compound再圍繞住啲big compound嚟操 用big compound做嘅重量同次數作為其中一個指標嚟量度自己嘅進步
如果你一星期得3日 咁建議你果三日分別用深蹲硬拉臥推嚟做膽 一日上身一日下身一日全身咁做
我都係熱量赤字2個月20lbs
3個月25lbs
平時唔撚見你咁認真 屌你老母
又話開返尖心情好
不嬲認真jj
見到佢應該正常果時開膠post
應該膠果時又正常 即刻躁了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞