HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
佢仲係beta嚟,所以唔穩定

我用緊大HomePod,用呢個功能都係有時會冇聲

要㩒下Apple tv個remote改下大細聲先有返聲
beta左年幾兩年,希望快啲搞好佢
Google下原來HomePod Siri弱撚智都唔係近期既事,
見兩三年前啲鬼佬以經開始屌鬼

近排整完智能家居 同Siri 講野講到燥底
最撚搞笑iPhone Siri 完全無問題

基本問幾點都答到一鍋泡 點撚搞啊

不過我用佢駁mac機當speaker,成日會有幾秒冇咗聲
要最新版本既apple tv 先支援arc 喎
即係2021出果部
我都發現係!!
問佢幾點都答唔到
反而要問 喂Siri 報時
上左16 hey siri 無乜大問題喎
Mini可唔可以冇WIFI情況下連手機播歌 想放係車用
有16.1 update

唔知siri會唔會響匡智轉番正常學校
你地homepod 會唔會成日自己著燈關燈
近一個月成日都係咁
自己去控制其他HomeKit 燈?
係啊
訓訓下著咗燈,搞到我以為天光彈起身
有冇set automation?
試下remove 再add過

無啦啦著燈唔掂喎
識答我而家幾點未
automation set 咗返到屋企/離開屋企就會on/off
今晚試下熄咗佢先

不嬲都冇問題
訓覺既地方唔好set 呢啲啦,玩死自己
升咗16唔得喎,
問佢而家幾點,
佢又話send撚咗去我部iPhone
我HomePod / HomePod mini 都冇問題,升左16 都得

你呢個問題你google 會發現有d人 iOS 15 都有出現
即刻要還原部HomePod?
重係唔識答
你可以search 下 網上真係有人討論,就算iOS 15 都已經有。

我覺得唔關ios16 事,所以唔洗去等update 去fix
search 咩 Keyword?
就係Siri 答你嗰句

“I found some web results. I can show them if you ask again from your iPhone”
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞