HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
係呀 會著埋電視。 即係之前用YouTubeMusic聽歌喺HomePod度播就播 但連埋Apple TV之後會着埋電視
airplay 緊嗰陣
睇下係咪connect 晒兩個,可以tick 走一個
佢個icon 二合為一
因為你set 左apple tv 用HomePod output, 我都係。

你用YouTube music play 歌定apple music? 我用apple music 唔會開埋apple tv
Apple Music冇野 係YouTube music奶野
岩岩試YouTube music, 都唔會喎
我較返佢用電視輸出先
但我都係homepod 出喎
你Apple to souond output 揀咩
但我都係homepod 出喎
你apple TV souond output 揀咩
HomePod
咁撚怪 點解我個個唔得
Apple tv set咗用homepod做default output就係咁,跟住你應該係apple tv直插電視,唔想佢開電視可以係電視度熄咗唔好比hdmi device控制佢開關
咁真係好奇怪

你用apple music 時冇事,係得YouTube music 先wake 左ATV, 著左ATV 見到咩或開左咩app?
Airplay
點樣為之airplay? 影黎睇下?
我岩岩再試youtube music 都係無野
佢會自己著機播YouTube music 佢聽緊個首歌既video
我個youtube music 係premium 會唔會有分別?

你有冇試過D 歌冇MV?
我都係premium 。冇MV正常 有就著電視
即係冇mv 就無問題,有Mv 就會著電視
原來hand off YouTube music 都work 喎
可唔可以四個HomePod 一齊出聲已經有2隻homepod mini,想做電視喇叭
可以,但冇特別加乘,多過兩個homepod之旅後個啲只係用airplay放式叫佢同主要個兩個一齊出聲,效果唔會好咗
係咪要全部一樣款?如果四隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞