HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
好過amp加喇叭咁癲
thank you,好詳細!
我應該都係會買 tv 4k 3代。
果部古董2.0amp 無乜低音
而且aptv 同hp 連接點都快同方便好多
如果無位擺5.1係值得做成set的
其實eArc 係關apple tv 事,唔洗買新HomePod 架
我電視有eArc ,如果開左當HomePod 出聲時佢識自動off 左電視自己個聲,唔會重疊
第一代HomePod真係靚聲,第二代嗰舊垃圾嚟
Apple TV 4k 二代 + HomePod 一代 Sony 電視eARC 無delay
噚日聽過二代,自己有一代,二代好明顯靚聲啲同清啲,一代bass太勁,啲聲好腫,二代層次分明好多
開arc 都係, 電視唔會出聲㗎啦, 淨係hp 出, 之後電視remote 同aptv remote 都可以較大細聲
不過電視就睇唔到個音量度數 淨係show+-
二代清晰度高好多 一代bass 就真係勁好多
睇你聽開咩歌路
不過電子野 都係有新買新
可以
巴打想問你部ps5 用HomePod 出聲用唔用到Dolby Atmos?
唔識點睇有無出到
想問點解要買3代
唔係好睇得明sorry
應該去setting 到睇到,我部Xbox 就係出唔到Dolby Atmos
買一隻HomePod 擺喺房pair up 部iPhone
有時當MacBook 喇叭會唔會有啲嘥
定入手mini 算
因為1代唔support earc/arc,
淨係 tv先可以set係homePod出到聲。
電視、其他devices,都只係經電視喇叭出聲。
係,類似係咁
其實如果淨係玩atv出HomePod 聲,就第一代4k 或HD都可以,係eArc /arc 要atv 4k 以上
電視得arc,一定出唔到dolby atoms

delay 其實點都有,你google 下都會搵到
我用atv 4k 3代,atv 開youtube 睇片都有delay
一睇d mv / 演唱會就好明顯
我部sony可以顯示埋音量度數
用Safari果啲冇問題

因為Safari會幫你調整返

但用其他app就未必隻隻app都得
有budget梗係大啦

mini講聲有啲多餘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞