HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
已order 一隻,諗緊等二隻
1+1>2
macOS 出聲去AirPlay應該複雜過iOS好多,所以有delay

macOS都做咗好多去令佢唔delay,但佢估唔到你幾時㩒暫停,所以暫停果下會delay
至少播片冇delay. 我就未試過用mac . pause delay 就係ATV用VLC時成日發生, Infuse 就唔會

反而用eARC 出Homepod 睇電視會有sound out of sync
收皮啦屌你
咪又係分音同方位反射嗰啲
講到好似玄學咁
用唔用到先🥸
電視如用apple tv 經earc駁咗兩個homepod,係咪咩電視聲都可以經homepod出好似soundbar咁?如另一hdmi嘅xbox,或viu tv之類,定只限apple tv嘅內容
乜聲都得,你當佢soundbar就得
我用spotify 可以用AirPlay 功能播到去HomePod mini
我諗其他app都可以
Spotify 好似淨係可以用AirPlay,但KKBOX果啲就可以好似Apple Music咁直接播
HomePod mini 已可update ios16.3有溫度和濕度顯示。
Up左,用到
咩年代 仲802.11n
因為SiP呀
你住中國邊度大?
唔知點解隻mini 行shortcut時係咁問我想用咩apps 開... up 左16.3都係咁, 有冇師兄遇到同樣問題?
行咩shortcut?
真心想問下
普通lg 電視(c2)
睇電視睇Netflix 聲出homepod
其實得唔得
應該係要apple tv
Apple TV EARC出HomePod

利申:黎緊都買LG C2
搭單問一對HomePod配Apple Tv嘅set up,玩Xbox係咪可以出到Dolby Atmos 而家用緊一對mini,訂咗2個HomePod 2
Dolby atmos 但冇後置 冇天空聲道 真係有意思咩
全部homepod 出 姐係全部慢0.x 秒 都係會好唔舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞