HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
我都係咁,宜家都係得啲on9方法去解決呢個問題

開activity monitor->airplayXPChelper -> force quit之後就可以重新連過HomePod mini

雖然近排好似冇咁常出現呢個問題
感激不盡
希望佢快d debug
由上個macOS已經係咁,拎過去Apple Store度又重裝又換底板,都係解決唔到 on99
HomePod 突然死了,點整都 power on 唔到,請問出邊有冇得整?唔想拎返Apple太貴

如果整太貴係咪買Mini算?
已經係最新version, 尋日仲用到,今日無反應,跟住想reset已經開唔番
Homepod無得整
唉,拎返Apple 係咪好貴

我都好驚壞
而家用黎做電視喇叭幾好
又夠bass
好過好多soundbar
直接換兩個mini 用 係差啲
用過HOMEPOD 邊返到轉頭用MINI
知唔知幾時出mini 2🤡
前日好地地,尋日突然死,唉

我都係貪佢方便
差幾遠想問
維修話 俾$2580 換新,諗緊好唔好

但又有rumours 出HomePod 2?
https://youtu.be/FfGiuh_QH3M

HomePod 死機好想跟佢自己repair, 但真係太複雜又無工具
問apple store 原來淨係$2189, 出面authorized repair 食水咁深
apple store 都係換新?
我打電話問,佢係咁答
新手想知有冇得用喂Siri 叫個HomePod 播YouTube music/ tidal d歌
知唔知support airplay 2既電視可唔可以做到同樣既野?

我廳同房各有一部電視,homepod mini放房。如果叫siri響廳播xxx,廳果部電視會自己著再播歌。但係叫siri響房播xxx,咁就淨係得homepod mini會播歌,部電視係無反應
兩部電視都係airplay 2?

我部Samsung 個airplay 用左一陣已經神神地,問過鋪頭要又頭reset 過又懶得去搞
可以
你講「喺XX房所有設備上面播XXX」
就係好似唔得 一陣再試下先
係airplay 2呀

普通airplay好似淨係連到一個device
你咩牌子? 係咪可以airplay 播歌連叫醒部電視?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞