HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
間唔中
有15.4.1 up完正常返
屌 up完播幾個鐘又窒返
周不時已經放棄左 垃圾apple
我都係
用緊對大Homepod, 呢兩晚經Apple TV睇YouTube/Disney+好似細聲左好多咁, 要Vol比之前開大好多先聽得清楚講野。 你地有無試過?
巴打用Homepod睇片會唔會lag ie 唔對嘴形?我部homepod mini 睇youtube有
咁又無
想問下係咪一離開咗屋企,斷咗Wi-Fi之後,遙控homepod只可以播放同暫停,冇得揀playlist?印象中以前可以的,但近排發現同homepod唔係同一個network的話,播放嗰度就會灰咗撳唔到,唔知係咪我set錯嘢。。。。。

同埋佢成日話我多人播放,叫我upgrade apple music,佢其實點計?
想問下如果得電腦mon,係咪買apple tv 返來就可用homepod當speaker因為最近換左4k mon想後追對homepod來用,但又見佢只可以支援airplay
有冇人用到炆?
我廳兩粒房一粒
成日話Wi-Fi問題
reset 完又冇事一排
網速1G 同埋用緊AX88U
Config 完全同你一樣,但我無問題
試下熄左QoS睇下會唔會好啲
冇開過 因為有NAT加速
佢wifi signal 唔夠好就會咁
或者 有電子產品影響左個wifi signal
Reset 一次
如果你幾部devices /唔同apps既大細聲
會令到佢傻左
買多隻做ap
因為我係咁用
想問下有冇ching舊homepod用唔到apple music
話說本身用兩個apple id connect隻homepod
Reg homepod就用A apple id, 咁B apple id就subscribe左apple music
已經改左homepod account做B apple id
明明之前都仲可以叫siri直接開apple music播歌
依家叫我”更新apple music訂閱先”
明明我B apple id係用到,check過subscription未完同播到歌
想問你地點清理啲塵
吸塵機
Diu
叫佢盞燈轉色
佢話搵唔到支援嘅配件
搞乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞