HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
等你地試EARC效果
EArc 同第一代有分別嗎?我用一代都試到
你係邊度睇呀
家居app左上角,環境個到
如果大HomePod 出橙色會唔會變咗街邊垃圾桶撞樣
就係個度,你見到乜
得平時用既場景,我最後reset左重連
但又有新問題,屋企隻好正常,公司個隻個溫濕度校正左幾個鐘之後顯示到溫濕度,個顯示左半個鐘左右就冇左寫住沒有回應,試過重開或抆電都係沒有回應,有冇人都試過係咁?
有冇人已經
開心使用緊
啱啱收倒 係靚聲過電視喇叭好多
好聲過電視就梗,要同差唔多價位 soundbar比較下
一對mini 我都覺得好聲過電視但我都覺得唔太夠期待今晚放工番去試吓對2代HomePod 嘅實力聽講一對一代已經好勁可惜我得一隻一代
你有一隻,不如買多隻一代用住先

我有一對mjni,但覺得唔夠
諗緊上二代定sony a9
sony 貴,但有後置同天空聲道,又可以加sub 仔
sound bar 擺唔落,冇乜選擇
反而想知兩隻homepod vs soundbar
邊隻好聲D
因為本身用緊兩隻舊homepod
想換返傳統soundbar
samsung Q800B
將電視上牆 下面放soundbar 應該慳位過homepod x 2 放左右
有冇人知apple store 有冇現貨
有 我今朝walk-in買咗
soundbar仲有低音炮好阻掟
老婆唔比掛牆, soundbar 搵條好聲少少都太高太大隻喇
反而電視左右遮少少畫面都勉強放到大homepod / a9
再唔係 a9 有螺絲位可以上腳架又得 (或者你將喇叭上牆都得)

我聽歌為主, soundbar 試過得ambeo 叫好d
唔正式叫soundbar, naim muso (唔係muso qb) 都好聲
但呢d 太高都要電視上牆先搞得掂, 啫係都唔使諗
正 不過醒起冇得用red 4% 定係上網揀自取
你搵多啲上牆優點嘅video 引下佢
eg. 食飯可以轉出黎對正飯檯

https://www.kennerelectrics.com.au/blog/wall-mount-tv-faq

What are some of the benefits of wall-mounting your TV?
Save Space. Wall mounting your TV saves valuable floor space by removing the need for a dedicated TV cabinet. ...
Safety. ...
Reduce Clutter. ...
Type of Wall. ...
Nearby Chimneys. ...
WiFi Interference.
今朝我㩒過睇 任買
但我路經store就行入去買埋
上網/apps 揀自取, 食佢4%
但揸車 online 買自取, claim 唔到商場泊車優惠
一係簽AE full pay, 當買多年保養, 慳番apple care $
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞