HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
想問下
係咪只要apple product 就可以airplay到HomePod出聲
例如用MacBook睇YouTube/Netflix/Disney+
咁如果我用iPhone 打緊機,會唔會又變左airplay埋打機app啲聲過去HomePod?
應該唔會
試過用ipad airplay Apple Music 播歌
再用YouTube 睇片 啲聲係ipad出
我用除塵紙咋隨住時間越黎越少抹 冇硬網真係好煩
屋企果兩隻比貓貓整到變做戰損版
因為EARC應該係Apple tv果part試?
上代唔係用U1嚟睇個裝置離得你近唔近,純靠藍牙,所以唔準同好流

呢代用U1,個距離感準好多,理論上會好唔少

可以參考mini

因為mini都係用U1
我1代得水貨果陣就係美國訂咗返嚟

用咗4年都冇事
淨係拎來做智能家居中樞同聽歌就有啲貴
earc 做到冇延遲 可以成為家庭影音就唔同
配套功能來 點解唔講埋
真,如果唔係earc 我都唔會買HomePod 0 delay 用黎睇戲煲劇打機勁爽
想問用緊一對homepod/mini做stereo嘅巴打
會買一樣色定係唔同色
之前一對mini,係黑色,
今次一對HomePod,訂左白色,
有諗過訂唔同色,最後覺得唔係幾襯,放棄。
我記得一代時我係apple shop 買,個sales 問我買咩色,我話黑色,佢話good choice 因為白色有機會變色。
見過白色mini過幾年會好快殘晒返而黑色冇咩點變
其實都睇屋企環境,屋企真係好多塵,
唔抹下,黑色真係會好覺眼,
所以今次先訂白色...
屋企有兩隻黑色,用左好耐 唔覺會痴塵
巴打你係咪都係聽日送?
求教🙇‍♂️🙇‍♂️電話同homepod mini都升左16.3 但2隻homepod mini都冇溫濕度顯示,係咪有野要set?
因為淨係得對HomePod係做唔到
上代係一對白

呢代轉一對黑

冇諗過熊貓色,覺得好怪
敏感得滯
放床頭櫃成日幫我handoff
應該係呀,不過到而家都仲未轉shipped,
仲係pfs...
一對白mini
新訂都係白
用緊Apple TV earc緊,播播吓有時出聲時會有啲劈嚦拍喇
啱啱轉左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞