HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
唔可以 放唔到去購物車 要先放一隻新homepod去購物車
果然要+applecare
二代低頻唔夠,高音冇咁尖,中頻差唔多
屋企乾淨—》用白色
反之用黑,黃左都唔覺
用 Apple Support app, 揀返部 HomePod 睇下有冇得加?
黑色唔會變黃掛
如果我買都未必會加,因為淨係包多第二年。
寧願要多d bass
一代bass太重 二代就正常返
家居app要login 多次apple music, 就解決到(你的資料庫搜尋唔到) 問題
一代可以減少低音
有無試過
想問下homepod2 個電壓係唔係100-240V?
驚係香港買左拎去外國用唔到
咁即刻上網補applecare 先換得唔得
咁去外國先買啦,HomePod 有冇全球保?
仲要留港起碼大半年
First gen 好似100-220V
second gen 就搵唔到
有全球保,一代係美國bestbuy買,之後香港用唔夠一年壞咗拎去apple換過隻新。
applecare terms 成日轉, 最好問清楚sales
有關 iPHONE、iPAD、APPLE TV 和 HOMEPOD 維修的重要限制。

針對 iPhone、iPad、Apple TV 和 HomePod,Apple 得限制僅於 Apple 或其授權經銷商最初銷售該裝置之國家/地區內提供保固服務。

https://www.apple.com/hk/legal/warranty/products/ios-warranty-rest-of-apac-traditional-chinese.html

IMPORTANT RESTRICTION FOR iPHONE, iPAD, APPLE TV AND HOMEPOD SERVICE.

Apple may restrict warranty service for iPhone, iPad, Apple TV and HomePod to the country where Apple or its Authorized Distributors originally sold the device.

https://www.apple.com/hk/en/legal/warranty/products/ios-warranty-rest-of-apac-english.html
試咗可以了 唔該
一開始全新係靚

但驚佢一污糟咗就GG

我果陣果兩隻要成日清潔先得,但都黃黃哋

呢次果斷用黑,唔使煩
用iPhone較大細聲係會慢少少,正常
apple基本上冇4G/5G嗰啲機好似都可以全球保
homepod 2 個touch panel 係咪 長期著住?
以前homepod mini自己會熄的
個delay 好少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞