HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
即係iPhone 都要16

iOS 16 HomePod 有冇新野?反而apple tv 我update 左先
apple tv 有咩新野
好似有spatial audio support for AirPods
同埋可以support Nintendo controllers,但唔識點玩
仲有其他features 但睇完都唔明
有冇人homepod更新完之後壞壞地?
自從今年年頭更新左os15其中一個大homepod成日有爆炸聲,好灰
間唔時無啦啦bomb一聲
Update完ios 16之後個personal request有d問題

普通問佢calendar果d係認到我把聲,但係用siri shortcut create出黎果d personal request就話唔知我係邊個,有冇人都有呢個情況?
Home settings 已經開左recognise my voice 同 personal request?
係咪真係firmware問題?咁就不如update埋16試吓
已經更新到最新,reset咗好多次,其中一粒都仲係會有爆炸聲
嗰粒大homepod仲要係舊年先買
有冇warranty?
乜都開曬佢都係咁問
大家有冇試過用HomePod hey siri 播一首歌,佢都confirm你會播嗰首歌,但最尾佢播左另一首歌?

試咗幾次都係咁
你嗰啲Shortcut係做咩?
Datatone check地鐵班次
我宜家先知道datatone 都Support
但我加左入shortcut 都run 唔到
未update之前support
我而家係shortcut add 都唔work
你得唔得
Same!!!! Thanks 天氣很冷bro
終於加到,HomePod 問到但佢答案好奇怪,聽唔明
個HomePod 答我一個千幾既數字係咩意思
應該過咗
咁慘?
想請問如果apple music播到歌 但spotify airplay唔到 reset都搞唔掂 係咪要拎去天才吧?
頂 我up 左os 16, 全部shortcut 突然唔work, reset 旖都唔得...
我都係咁 佢答我「唔好意思 有d問題 請你再試」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞