HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
易污糟掛
黑色㩒擺好多

AirPods 死都唔出黑色
出黑色實炒
我淨係試機,冇長用所以唔知

但長用eArc HomePod 我自己覺得唔方便,因為我有home automation 會因為駁住eArc 所以唔work
巴打例如有邊d 會有影響automation
白色先靚
我set 左某一個時間run home automation , 會係homepod 播野, 但用左eARC 佢好似當個homepod occupied, 跟著run 唔到.
都話買第一代時apple store sales 都叫我買黑色,話白色會變色喎,我自己就買左黑色,而家都仲係黑色
但白色都仲係白色
個sales 個時話有機會變,當然唔變係好

我個HomePod 有少少近窗,驚佢變色變得快
強烈建議買AppleCare
我第一日買,已經係有問題
巴打有咩問題
其實有無邊度可以知佢係咪播緊dolby
睇now playing 個位都唔見有寫
price.com youtube 條片又話netflix 出唔到dolby
發出怪聲
噤大鑊
我買左四隻,一隻出左事
因為唔係官網買,所以唔比換全新
今日買左隻,想問如果3個人用,但第二個人搶唔到係咩原因,已全部升做16.3,另外想話連左後開大細聲會有小小delay係咪正常
邊度買咁麻煩?要拎去apple store?
點樣搶法?即係第一個人airplay 緊,第二個人想replace 佢咁?

用緊咩時較大細聲?
咩事
我攪唔清楚,我同我二家姐部iphone 13拍埋部機到月可以手機轉喇叭,但我家姐部iPhone 8同iPad air 4拍埋去都冇反應

應該係話iPhone較大聲時佢會冇咁快,餐0點幾秒先會郁個音量

另外想問下係咪得登入自己apple id 個個人先可以擺佢入家居個app.

我已經唔知係咪部野壞左,好亂但我衛信買聽上面又話冇得換新
要即場買
60日內可以用app買
雖然我覺得幫2000幾蚊嘅喇叭買300蚊嘅care都幾貴
我會搏佢用三年唔壞+有新model算
人在海外係咪播唔到903
啱啱買唔係好識用,香港電台播到
903佢會播咗外國都係叫90.3的電台
apple music電台果度都search唔到
係咪無既?開bpn都試過

另外,已經join咗apple music
但siri成日話「你的資料庫搜唔到」
次次用電話控制先得,求高人指點
903一定要上佢官網/app聽
2.5kg 搬去apple store
勁撚On9,仲唔比送貨返去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞