HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
但我本身已經有marshell但都好少用(唔想嘈到屋企人)
咁...買個靚headphone?
想買homepod都係見個iPad做左hub後好食電,一日可以沒成30%
我用時間set
例如1am睡房熄燈 但可能另一半仲未玩緊電話
叫Siri開燈,無咗XXX已經開咗,變咗兩下提示聲
呢啲情況用hey Siri 算
又好似係喎
你地手機連立體聲會唔會成日斷線
而家hands off 隊意電話埋去係咪一定要按多次confirm 先得
我first gen HomePod 成日都唔work
打機都feel唔到delay 真係幾正
近期mini有冇邊度做特價?
成日 喂siri 落完指令
佢就問 你係邊個
答完個名 又話對唔住 點點點(做唔到)
嫌佢煩就熄左個人化
佢就叫我開家居app開返個人化
做咩咁蠢 叫佢幫我開盞燈都唔得
有可能網絡問題
新買左兩粒homepod 同apple tv
喂siri 問天氣時佢我setting 冇set到我個location 所以俾唔到
想弲可以點set 返
唔知關唔關你iPhone 原生weather app關咗location事
我weather set 左allow while using the apps, e 家set always allow 睇下關唔關事
呢個問題我都有
應該係bug嚟
同localization 有關
之前個人化要求係冇廣東話份
我發現目前唯一嘅解決方法係將所有HomePod都delete
然後剷晒所有iPhone iPad 嘅Home app
重新裝過再pair返
咁樣你就可以開得返個人化要求
屌消費券換唔換soundbar 好
用緊兩隻舊homepod
想換samsung Q800B
Soundbar抵啲
同價位冇得比
玩智能家居同埋冇位先揀HomePod
有咩特別原因想換先
有冇巴打知
呢家有冇shortcut 可以唔使開一開部電話嘅情況下
直接係HomePod 播RTHK / 881903?

Set 咗自動化 都係要開一開部電話先播到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞