HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
如果我係電腦mon駁ps5呢?

我咩電腦知識都冇
買sound bar 啦師兄唔好玩自己😂
denon s 517 都係同隻 homepod 差唔多價
我間房好細唔啱玩soundbar
ching仲有冇其他喇叭推薦?

budget 4k thx
有冇行4K120?
有嘅話所有option 都唔平
電腦Mon正常冇eARC
Sound bar 要嗰啲有HDMI pass through (1 in 1 out)或者直接整一個receiver
不過有HDMI2.1嘅一律都唔平
光纖Toslink/SPDIF都唔支援Atmos
另外 PS5都有Atmos 不過只限睇片同播碟
唔好啦homepod唔係咁用
講到幾好咁喎
如果真係靚聲過1代又有啲心郁想換晒一對佢
想問本身用macbook,homepod 可唔可以當佢係普通藍芽speaker 咁用??濕度溫度有冇話要裝d 咩先用到?
想兩個配apple tv 用
應該係家居 app 度睇
用airplay 聽歌就冇問題
即係我唔用 music,就咁airplay 當speaker 都冇問題?因為想買對外置喇叭用
當speaker用有delay
即係唔可以好似藍芽喇叭咁用??
我AirPlay speaker正常喎
4k 冇乜嘢可以買,14k 就sony a9 再儲錢買sub
用電視有earc 就apple tv + homepod x2
但你電腦mon,又要細隻,budget唔高,真係難搞
Airplay 應該OK
用緊一對HomePod mini,都有用macbook睇netflix、Disney+、youtube,唔覺有delay。
我iMac 2020配單隻HomePod mini airplay出聲有delay
但講緊嘅delay係播放暫停嗰陣有delay,但係睇緊片中途嗰陣係同步
可以,maximum 兩隻做雙聲道
只可以經AirPlay
Airplay或者MIDI 入面都可以加
Home 裡面要set stereo pair
溫濕度都係用Home睇
冇問題
仲可以增強音量輸出
例如Airplay HomePod 加MacBook 喇叭同時出聲
MIDI入面整多重輸出裝置就得
MacBook Pro 16 M1 Pro加HomePod mini 一對個效果唔錯
聽唔出delay
係呀,唔知點解,淨係macbook先會有呢個情況
其他iphone、ipad都無事。
買一隻HomePod 定2隻HomePod mini 好
諗住擺喺房
2個推單元既目的都唔同,唔識就問咪鳩up啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞