HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
要電話up埋16先用到
呢幾日唔止personal request自己d siri shortcut有問題,連問佢依家幾點都唔識答我,會答”響網上面搵到d資料,傳送左去你iphone”
same
電話係咪都未升ios16?懷疑關呢樣野事
same, 明明行Shortcut都係咁, 仲以為得我有事 已UP 哂16
屌係,變左弱智
而家HomePod mini run 唔到iPhone shortcut ?
屌我都係咁
次次request野佢都問我係邊個,好鬼煩
到而家都係咁 有無解決方法
要問佢時間幾多先得
點解會咁弱智

我試過順序問佢:
1. 依家時間幾多
2. 時間幾多
3. 時間
4. 幾點
5. 依家幾點

1-4佢都答到我幾點,之後問5佢就答番上面句野,再番番轉頭唔順序問1-4就有時答到有時答唔到

真係變左弱智
Siri 入匡智未
打俾老婆老豆果啲你哋得唔得,我出error
我version16.0 都好似無 廣東話揀既?
呢排個成日叫佢都冇反應,要叫多幾次先得有冇人都冇呢個問題
試過打電話同問calendar果d又ok
部HomePod唔著,除咗天才吧,可以攞去邊度整?
我都係喎!但我之前冇update上16,而家一check 原來上左16 頂。
點解HOMEPOD SIRI 咁多年都係咁
我ios16 personal request 冇問題
同埋就算我有apple music叫佢播歌/播xxx佢都會話音樂資料庫無音樂
想問下 Apple TV 插左ARC HDMI,HomePod mini同Apple TV 已經set左同一空間但係點解HomePodmini出唔到聲之後電視又無聲,搞左勁耐HDMI線又換過電視又調過都係無聲。

7百幾蚊買左舊裝飾品返黎
500 同你收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞