HomePod / HomePod mini 集中討論 (4) 可以氣餒 不要習慣

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
ios15玩咗成年,好多嘢越嚟越差,完全冇改善過,iOS 14嗰時最好,最穩定
呢個真係好撚戇鳩
到底個腦諗乜撚嘢
你用iOS去返HomePod個AirPlay先
係playlist右上角有個loop制,開咗佢就得
用ipad airplay經常斷線
其實隻野整係食到2.4Ghz
好易受到干擾
Apple 嘢, router 用 Linksys / NETGEAR 是常識吧
兩隻homepod連AppleTv , 次次睇完第二日再開。 無論睇YouTube/Netflix/ Disney 都好,Volume control 都傻傻地咁,mute佢又仲有聲。 次次要再restart Homepod先得。
冇事, 好正常.
用緊兩隻HOMEPOD+APPLE TV 4K
全部UP哂最新IOS.
我都係同配置,試下全部重設先
求救
買左homePod mini 但係家居個app好似bug左
load唔到入去 搞咗兩日 試過晒網上所有方法都唔得
但係用舊手機唔洗1分鐘就連到
Software version 15.6 adds Siri voice recognition support in Mandarin Chinese (China mainland, Taiwan), Cantonese (China mainland, Hong Kong), and Japanese (Japan). This update also includes performance and stability improvements.

屌update完我對HomePod 用唔到Siri shortcut 開燈
想請教下,玩homekit 係唔係apple tv 會好過 homepod 做hub
homepod mini行到thread,而家最新嘅atv都未行到
我13 Pro Max + HomePod Mini 嚴重delay.
你部新手機係咪上咗beta
最新嗰部Apple TV行到thread
Thread以IPv6 based為基礎,類似於Zigbee或Z-wave的最新的智能家居無線協定技術,各種IoT設備以網狀Mesh型式的方法去連接,它們都可以連接並擴展其作用範圍,遠遠超出了任何單個設備可以自行連接的範圍。Thread比Zigbee或Z-wave最優勝的地方是不需要控制中樞器(hub),裝置可以獨立連接,也可以彼此連接, 它還可以自我修復,如果一台設備無法使用,它將重新調整到下一個最近的連接,並保持正常運行。

好似好勁
我今日先見到有update
有冇巴打屋企多過一個人一齊用homepod
用緊, siri有冇認錯人
想請教一下homepod播spotify會窒下窒下 係咪唔正常
同埋香港KKBOX係咪未支援homepod 但台灣KKBOX ok?
Mac mini m1 成日sleep 完之後airplay 去HomePod mini 會冇聲
下下要reboot Mac mini 完connect 到
請問有冇師兄可以教我點fix 呢個問題
感激不盡
我都係,成撚日話認唔到我把聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞