我和鄰居大姐姐的故事(14)

1001 回覆
357 Like 5 Dislike
今次未必,但彈彈妹總有機會再出場既
綠茶巴
AV
三百一十八

「咦,其他人呢?」我問。

「佢地去左搬野呀。」鄭穎琳冇我咁好氣地道。

哦,原來啲人一早比佢點走左。

唔怪得知佢咁大聲又咁冇禮貌對我講野喇,如果有其他男同學響度佢實唔會咁。

要顧住自己娘娘既形象吖嘛。

「咁係上天比個機會妳練下臂力。」我笑了一笑:「自己搬喇。」

「喂余正熙你係咪咁呀?」鄭穎琳不滿地道:「幫女仔搬一箱野好少事咋嘛。你之前...響日本...果陣咪仲...仲...幫過我手…」

「下?」鄭穎琳突然扯返去日本?

妳條死港女搞到我爭啲雞毛鴨血我都仲未同妳計呀。

正當我諗住開口屌柒佢之際,一把熟悉既聲音突然響門口響起。

「熙熙,準備成點呀?」原來係秋兒姐姐:「咦,你地響度傾緊咩?」

佢應該係作為學生會主席去周圍望一望大家既工作進度。

「主席姐姐,我而家拜託緊余正熙幫我搬呢箱物資去美術室呀。」鄭穎琳伸手指一指課室入面既果一箱物資,好有禮貌地道。

...

變臉既速度快到...

「哦,熙熙你幫琳琳手咁好呀?」秋兒姐姐以為我應承左...

但係呢個情況,唔通我話我諗住叫鄭穎琳自己搬咩?

咁冇風度既一面,點可以比秋兒姐姐見到架...

我都未開口……

「係呀,余正熙佢好好呀,肯幫我搬埋箱物資走。」嘩妳咁既說話都講得出...

鄭穎琳講完之後仲要不經意咁向我露出一個勝利既笑容。

吖,妳個妖女...

「你搬野果陣小心啲呀。」秋兒姐姐對露出一個溫柔既微笑。

「哦…」我都唔知比咩反應好…

「咁好喇,如果冇乜特別野要我幫手既話,我就唔阻你地做野住喇。」秋兒姐姐微微咁笑一笑,準備離開:「我去睇下其他同學有冇啲要事情需要協助...」

「冇事喇,我地既進度非常良好。」鄭穎琳甜美一笑:「辛苦晒喇主席姐姐。」

「嗯。」秋兒姐姐轉身就走,然後再同我講:「你地搬野既時候小心啲呀。」

不過唔知係咪我既錯覺,儘管秋兒姐姐對鄭穎琳講野客客氣氣咁,但佢好似唔係好想見到鄭穎琳咁,想儘快結束對話離開咁。

如果唔係既話,我覺得佢應該會同我傾多幾句先走。

秋兒姐姐同我地道別走左之後,鄭穎琳對我露出一個狡猾既笑容:「熙熙,箱物資就唔該晒你喇!」

「屌妳喇,妳幫我應承咋,我冇答應過呀?」我屌柒鄭穎琳。

而家秋兒姐姐都走左,我係唔幫呀,吹咩?

「哼,等我而家就出去搵主席幫手搬囉。」鄭穎琳奸笑起黎:「佢話有咩幫手都可以搵佢吖嘛!」

「妳……」

「你啱啱都聽到主席講架喎,唔係咩?」鄭穎琳笑得更奸了。

頂妳……

「……」我行埋去箱野隔離:「呢箱咋下嘛?」

「係呀,唔該晒你喇!」鄭穎琳對住我難得露出個甜美既笑容:「熙熙!」

*

一路上我搬起箱物資,行去美術室既時候,我都冇乜點出聲。

好正常吖。

我比鄭穎琳咁用計逼住要幫佢搬野。

不過鄭穎琳都冇乜出聲,一路上響度好似思考緊咁。

作賊心虛?

定良心發現?

屌妳老母。

相比起啱啱個課室,美術室對出個走廊基本上係真係人煙稀少,除非有野要入美術室,如果唔係根本唔會有人經過呢度。

同音樂室果面既情況一樣。

加上今日係星期六,就更加冇人經過。

入到美術室,我求其擺低箱物資:「我擺響度算。」

「……」鄭穎琳仲係擺出個諗樣。

完全冇理過我既問題。

「冇問題我就返去搞埋個board。」我準備離開美術室。

「……」鄭穎琳仲係唔出聲。

屌。

奇撚怪怪咁。

就響我行到美術室門口既時,鄭穎琳既聲音響我背後響起:「余正熙!」

又乜撚野呀?

我唔耐煩咁擰轉頭望住佢。

鄭穎琳咬一咬牙,確認成個課室真係得我同佢兩個,開口問:「其實……你係咪好憎我?」

「下?」我完全估唔到鄭穎琳係問我一個咁撚樣既問題。

(待續)
Oh,要扑野了
推推 熙熙又有新sp
又準備食女了
熙仔真幸福
有文
葉威熙
幸褔熙:道歉啦,八婆!
Push
熙熙條撚準備
就響我行到美術室門口既時,鄭穎琳既聲音響我背後響起:「余正熙!」

又乜撚野呀?

我唔耐煩咁擰轉頭望住佢。

鄭穎琳咬一咬牙,確認成個課室真係得我同佢兩個,開口問:「其實……你係咪好憎我?」

十足十<那些年>嗰啲告白
葉開熙唔鳩理佢行開之後
港女就會大叫「大笨蛋」!
又食娘娘
又屌閪了
Live咗
要著返褲先
冇咁快
係比女食
怒推山區巴!
幸福的小熙熙
露出胸部是常識吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞